Sv.Lenart.jpg

Misel

Svetopisemski maraton 2013

 

Ob zaključku Svetopisemskega maratona


V naši župniji smo letos imeli 2. svetopisemski maraton. Tako kot lani, nas je Svetopisemska družba povabila k sodelovanju in člani naše zakonske skupine smo se odločili, da sprejmemo izziv. Na nivoju Slovenije se ta dogodek odvija že 6. leto in vsako leto sodeluje več župnij. Ponekod traja maraton cel teden, drugod pa 24 ur ali samo nekaj ur na dan.
Kot pravijo pri Svetopisemski družbi, svetopisemski maraton ni tek okrog cerkva s Svetim pismom v roki, tudi ne tekmovanje  v hitrem branju Svetega pisma, pač pa je prebiranje Božje besede molitev za bralca in poslušalca.
Naš mini Svetopisemski maraton je trajal 24 ur in se je začel 12. oktobra v soboto zjutraj s slovesno sv. mašo, ki jo je daroval gospod nadškof dr. Franc Kramberger, somaševal pa je naš naddekan gospod Martin Bezgovšek. Gospod nadškof je v svojem nagovoru spregovoril o Božji besedi in poudaril pomen in svetost Sv. pisma, ki je Božje sporočilo nam ljudem. Po sv. maši je bila procesija s Sv. pismom po cerkvi, nato pa sta gospod nadškof in gospod naddekan kot prva bralca na maratonu prebrala prvi dve poglavji Matejevega evangelija. Za njima so se zvrstili številni bralci, od otrok, mladih, birmancev, družin, članov molitvene skupine in mnogih drugih.

svetopisemski maratonPrepričana sem, da smo ob prebiranju Božje besede prejeli številne milosti, tako posamezniki kot tudi cela župnija. Pa naj zaključim kar z Božjo besedo: ”Kajti kakor pride dež in sneg izpod neba in se ne vrača tja, ne da bi napojil zemljo, jo naredil rodovitno in brstečo, dal sejalcu seme in uživalcu kruh, tako bo z mojo besedo, ki prihaja iz mojih ust.“ (Iz 55, 10 - 11).
              

                                                                                                                               Helena Muršak Vinter

Piškotke uporabljamo za izboljšanje naše spletne strani. Z uporabo naše spletne strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information