Sv.Lenart.jpg

Misel

    Življenje je kot ljubezen,

    ni lahko in mirno stanje,

    ampak težka in

    čudovita pustolovščina.

      Andre Fayol

Kampanja za boj proti lakoti

Kampanja za boj proti lakoti

 

Caritas Internationalis z blagoslovom papeža Frančiška začenja prvo globalno kampanjo za boj proti lakoti, ki bo dve leti potekala po 164 članicah mednarodne mreže Karitas s ciljem, da bi se prenehala lakota na svetu do leta 2025.

Kampanja izhaja iz dejstva, da vsaka osma oseba na svetu nima dovolj hrane za preživetje. Začetek kampanje sovpada z adventnim časom, ki je pomemben čas za nas, da razmišljamo o skrivnosti učlovečenja našega Gospoda, »ki je prišel k nam, da bi imeli življenje, in ga imeli v izobilju«. Karitas bo izvajala akcijo po vsem svetu v smislu konkretne pomoči, ozaveščanja in tudi molitve. Kampanja se bo začela v torek, 10. decembra 2013, in se ji pridružuje tudi Slovenska karitas. Papež Frančišek na ta dan vabi vse k molitvi z namenom, da se končanja lakota na svetu (ta dan bo dana tudi posebna izjava za medije s strani papeža in video sporočilo). Po vsem svetu bo ob 12.00 potekal Val molitve – glede na lokalni čas. Molitev se bo začela ob 12.00 na otoku Samoa po lokalnem času in tako naprej po svetu (tudi v Sloveniji bo možno spremljati pobudo preko valov Radia Ognjišče). V okviru te kampanje smo posebno spodbujeni k molitvi Očenaša, v smislu »daj nam danes naš vsakdanji kruh«. Slovenska karitas pošilja pismo na vse župnije in spodbuja vse duhovnike in sodelavce Karitas k molitvi in darovanju maše za ta namen (na ta dan ali kdaj drugič v adventnem času).

Piškotke uporabljamo za izboljšanje naše spletne strani. Z uporabo naše spletne strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information