Sv.Lenart.jpg

Misel

V dajanju prejmemo.
Skozi odpuščanje nam je odpuščeno.
Skozi umiranje (jaza) se rodimo v večno življenje.

sv. Frančišek Asiški

Oznanila

 

26. NEDELJA MED LETOM - ROŽNOVENSKA NEDELJA - 1. 10. 2023

  

Z vstopom v mesec oktober in današnjo nedeljo rožnega venca pričenjamo z mesecem rožnega venca in mesecem misijonov. Vabljeni po družinah k obuditvi družinske molitve. Prav tako vabljeni, da prisluhnemo povabilom Misijonskega središča Slovenije. Prvi teden v oktobru je teden za življenje.

 

Jutri pričenjamo z novim veroučnim letom. Tisti, ki se še niso vpisali povabljeni, da k prvi uri prinesejo vpisne liste.

  

Pred nami je četrtek pred prvim petkom, prvi petek in prva sobota v oktobru. Vabljeni k molitvi za nove duhovniške, redovniške in misijonske poklice in stanovitnost že poklicanih ter izročitev Srcu Jezusovemu in Srcu Marijinemu. Ne pozabimo bolnim in ostarelim omogočiti obisk duhovnika ob prvem petku.

 

Pred nami je god sv. Frančiška Asiškega in praznik Rožnovenske Matere Božje. Ta dva praznika sta pomembna tudi za našo župnijo. Na ta dva praznika goduje in ima rojstni dan naš rojak msgr. dr. Franc Kramberger. Spomnimo se ga v molitvi v hvaležnost za vse molitve in darovane svete maše za nas in priprošnjo Bogu, naj ga še naprej blagoslavlja s svojimi darovi.

  

V petek g. diakon Darko z molitveno skupino odhaja na romanje v Međugorje. V kolikor si je še kdo premislil in bi šel zraven, se pri njem pozanimajte o prostih mestih.

 

Krajevna organizacija Rdečega križa in Zdravstveni dom Lenart vabita prihodnjo nedeljo, 8. 10. od 7.30 do 11.30 na merjenje krvnega sladkorja in krvnega tlaka v Center Slovenskih goric (malo dvorano).

  

Danes je t.i. kvaterna nedelja, ko je Vaš dar namenjen za bogoslovje. Hvala za Vaše darove.

 

Večerne maše so do konca leta zasedene, ker je pa še želja, da bi kak večer bila maša v tem času, sem prosil g. Jureta Sojča, če lahko kateri dan mašuje po naših namenih. Ko bodo zapisani trije mašni nameni pomeni, da po enem namenu mašuje župnik, po drugem g. nadškof dr. Franc Kramberger in po tretjem g. Jure Sojč. Hvala za darovane mašne namene.

 

V prihajajočem tednu godujejo: v ponedeljek angeli varuhi, v torek Gerard, opat, v sredo Frančišel Asiški, redovni ustanovitelj, v četrtek Marija Favstina, redovnica, v petek Bruno, ustanovitelj kartuzijanov in v soboto Rožnovenska Mati Božja. V nedeljo je 27. nedelja med letom, ko goduje Pelagija, spokornica.

 

Član župnijskega občestva je postal Art Lorber. Sv. Artur O'Nelly, prosi za nas. 

 

 

 Darovani darovi za obnovo Marijinega in Sebastjanovega oltarja: 15922 EUR

 

 

Sv. maše v prihajajočem tednu.

 

 

CELOTNA OZNANILA za tekoči teden si lahko ogledate TUKAJ.

 

 

 

Piškotke uporabljamo za izboljšanje naše spletne strani. Z uporabo naše spletne strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information