Sv.Lenart.jpg

Misel

Vsak ima svojo skrivnost. Ne smemo hoditi okoli s srcem na roki, pač pa z roko na srcu.

Franc Sodja

Oznanila

 

19. NEDELJA MED LETOM - 9. 8. 2020

 

 

 

Župnijska Karitas bo v tem tednu delila pakete pomoči v hrani našim župljanom iz t.i. evropskih rezerv. Vse prejemnike pomoči vabljeni, da v tem tednu prevzamete paket za svojo družino. V ponedeljek in torek, vabljeni iz naselja Lenart, sredo, četrtek in petek pa iz ostalih naselij. Vsak večer med 1800 in 1900 uro. V kolikor je v Vaši okolici še kdo, ki bi rabil pomoč v obliki hrane, prosim sporočite in bomo pomagali.

 

V soboto praznujemo najstarejši Marijin praznik – Marijino Vnebovzetje. Veliko je romarskih cerkva po naši domovini, h katerim običajno ob teh praznikih romamo. Tudi v naši župniji je v Radehovi. Skupaj s TD Radehova smo se odločili, da letos ne bomo pripravljali romarske slovesnosti in bodo na ta dan maše samo v župnijski cerkvi. Za ta korak smo se odločili zaradi koronavirusa Covid-19 in tudi nestanovitnega vremena, namreč edina možnost pod sedanjimi ukrepi bi bila, da bi bila maša zunaj na prostem.

Ob Marijinem prazniku bomo tudi obnovili posvetitev slovenskega naroda Božji materi Mariji.

 

V nedeljo goduje sv. Rok, zavetnik in priprošnjik zoper razne nalezljive bolezni. Papež Frančišek in naši slovenski škofje nas spodbujajo, da bi se v teh časih preizkušnje pandemije koronavirusa Covid-19 zatekali v varstvo in priprošnjo sv. Roku, da nas reši pandemije koronavirusa Covid-19. V ta namen bomo imeli posebno tridnevnico pred Rokovim. Po maši bomo izpostavili Najsvetejše ter zmolili litanije sv. Roka in prosili za zdravje in rešitev pandemije. Od četrtka do nedelje vabljeni k tridnevnici.

 

V prihajajočem tednu godujejo: v ponedeljek Lovrenc, diakon in mučenec, v torek Klara, devica, v sredo Ivana Šantalska, redovnica, v četrtek, ko bo začetek tridnevnice na čast sv. Roku, godujeta Hipolit in Poncijan, mučenca, v petek pa goduje Maksimilijan Kolbe, mučenec. V soboto je Marijino Vnebovzetje ali Veliki šmaren, v nedeljo pa 20. nedelja med letom, ko goduje Rok, spokornik.

 

V tem tednu smo se poslovili od Marije Pavalec iz Zg. Žerjavc v njenem 97. letu življenja, od Jožeta Gregureca iz Ivanjskega Vrha v njegovem 73. letu življenja in od Terezije Bračič iz Jurčičeve ul. 9 v njenem 80. letu življenja. Gospod daj jim večni pokoj. In večna Luč naj jim sveti. Naj počivajo v miru.

 

 

Darovani darovi za obnovo Marijinega in Sebastjanovega oltarja: 3795 EUR.

 

 

Sv. maše v prihajajočem tednu.

 

 

CELOTNA OZNANILA za tekoči teden si lahko ogledate TUKAJ.

Piškotke uporabljamo za izboljšanje naše spletne strani. Z uporabo naše spletne strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information