Sv.Lenart.jpg

Misel

Življenje ti bo vedno prineslo težave. Tvoja pa je odločitev ali se boš zaradi njih jokal in obupal ali se potrudil in jih rešil.

Oznanila

 

4. POSTNA NEDELJA - PAPEŠKA - 19. 3. 2023

 

Hvala vsem, ki ste prišli včeraj čistiti župnijsko cerkev.

 

Z včerajšnjim praznovanjem sv. Jožefa smo pričeli letošnji teden družine, ki letos poteka pod geslom Mir se začne v družini. Teden družine bomo zaključili s praznovanjem Gospodovega oznanjenja – 25. 3. 2023.

V tem tednu povabim vse, da molimo za naše družine in svetost družine. Ob tem ponavljam vzpodbudo, ki jih je ob začetku leta družine 2007 izrekel msgr. dr. Marjan Turnšek. »Družina, pomakni se više v kvaliteti življenja!«

Družina, vrni si ponižnost! Družina, vrni si vsakdanjo molitev! Družina, vrni si čas zase! Družina, vrni si krščanske vrednote! Družina, vrni si vsakdanje pozornosti svojih članov! Družina, vrni si krepost čistosti in zvestobe! Družina, vrni si velikodušnost in veselje do življenja! Družina, vrni si svetost! Bog si to želi, angeli pa nam bodo po njegovem naročilu gotovo pri tem pomagali! Amen!

 

Prihodnji vikend, od 24. 3. do 26. 3. 2023, pri nas poteka postna duhovna obnova. Med nami bo moralni teolog in sedaj rektor bogoslovja v Ljubljani dr. Roman Globokar. Pred mašami – vsaj 45 minut prej in po mašah bo g. Roman na voljo za sveto spoved. Izkoristimo priložnost zunanjega spovednika in k spovedi pridimo pravi čas pred mašo, ker med mašami večinoma ne bo možnosti.

V petek po maši bomo namesto skupine ob Svetem pismu imeli pogovorno srečanje z njim. Strokovno področje na katerem je dr. Roman najbolj aktiven je etika, bioetika ter vzgoja in izobraževanje. Na področju vzgoje je svetovalec SAZU za področje šolske vzgoje.

 

Danes ob koncu maše je predstavitev romanja k sv. Lenartu v Saint Leonard de Noblat od 19. do 23. 5. 2023. Vabljeni, da prisluhnete predstavitvi in tudi vabljeni k prijavi za romanje.

 

Prihodnjo nedeljo ob 1500 uri je pri sv. Trojice naddekanijski križev pot po poti od jezera k cerkvi.

 

Naslednji vikend ob prehodu iz sobote na nedeljo je premik ure – prehajamo na letni čas. Večerne svete maše bodo po prestavitvi ure ob 1900 uri.

 

V prihajajočem tednu godujejo: v ponedeljek Klavdija, mučenka, v torek Nikolaj iz Flüe, puščavnik, v sredo Lea, spokornica, v četrtek Turibij, škof, v petek Dionizij, mučenec, v soboto pa je praznik Gospodovega oznanjenja. V nedeljo je 5. postna nedelja - tiha nedelja, ko goduje Larisa, mučenka.

 

V tem tednu smo se poslovili od Zdenka Krajnca iz Zgornjih Žerjavc v njegovem 38. letu življenja. Gospod daj mu večni pokoj in večna Luč naj mu sveti. Naj počiva v miru.

 

 

 Darovani darovi za obnovo Marijinega in Sebastjanovega oltarja: 14160 EUR

 

 

Sv. maše v prihajajočem tednu.

 

 

CELOTNA OZNANILA za tekoči teden si lahko ogledate TUKAJ.

 

 

 

Piškotke uporabljamo za izboljšanje naše spletne strani. Z uporabo naše spletne strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information