Sv.Lenart.jpg

Misel

Nekega dne se boš zbudil in ne bo več časa, da bi naredil tisto, kar si si od nekdaj želel.

Naredi to zdaj!

Paulo Coelho

Oznanila

 

29. NEDELJA MED LETOM - MISIJONSKA NEDELJA - 18. 10. 2020

  

 

I. Navodila za župnije iz statističnih regij, ki so z vladnim odlokom glede zajezitve epidemije Covid-19 označene rdeče

 

1. Svete maše z ljudstvom so do nadaljnjega odpovedane. Dovoljene so zasebne maše duhovnika brez vernikov.

Maše v naši župniji bodo v realnem času prenašane preko župnijske facebook strani. Med tednom ob 1800 uri in v nedeljo ob 800 uri. Ob nedeljah ob 800 uri bo prenos maše tudi preko valov radia Slovenske gorice. Ob nedeljah bo po RTV SLO prenos svetih maš iz mariborske stolnice ob 1000 uri.

Za nedeljske svete maše, ki so prenašane po radiu sem povabil dekanijske duhovnike, da sodelujejo.
Za prenose maš preko župnijske facebook strani mi je g. nadškof Alojzij podelil dovoljenje. Hvaležen sem mu, da nam tudi na ta način omogoča, da ostajamo povezani kot župnijsko občestvo.

 

2. Dovoljena je individualna duhovna oskrba vernikov.

  • Zaradi izrednih razmer lahko verniki, prejmejo sveto obhajilo izven obreda svete maše.
  • Duhovniki lahko določijo in pravočasno oznanijo posamezne ure (še posebej ob nedeljah), ko lahko vernikom (posameznikom in družinam) podelijo sveto obhajilo in blagoslov, verniki pa lahko darujejo za potrebe Cerkve in prejmejo oznanila. Za našo župnijo bo to v nedeljo od 900 ure do 1100 ure. V kolikor pa v tem času ni možno pa lahko kadarkoli s predhodnim dogovorom po telefonu.
  • Udeležba pri individualni duhovni oskrbi je dovoljena samo zdravim vernikom, ki nimajo simptomov okužbe dihal, ne kašljajo in nimajo povišane telesne temperature.
  • Vsak, ki vstopi v cerkev, je sam odgovoren za zaščito pred morebitno okužbo, tako kot to velja za vstopanje v druge javne prostore.
  • Ob vstopu v prostor si mora vsak razkužiti roke, nadeti zaščitno masko in ohranjati dva metra medosebne razdalje (to ne velja za družine in člane istega gospodinjstva).
  • Priporoča se, da imajo vsi duhovniki in verniki na telefonu nameščeno aplikacijo #Ostanizdrav.
  • Če je mogoče, naj verniki zapustijo cerkev pri drugem izhodu oz. vhodu.

 

3. Cerkve naj bodo odprte za osebno molitev vernikov. Naenkrat je lahko v cerkvi največ deset vernikov, ki upoštevajo določila za preprečevanje epidemije. Naša cerkev bo odprta med tednom od 1000 ure do 1700 ure.

 

4. Spovedovanje v spovednicah je dovoljeno samo, če je nameščena ustrezna zaščita med spovedancem in spovednikom (npr. PVC-folija) in zagotovljena razdalja 1,5 metra ter se spovednico redno prezračuje in čisti.

 

5. Krsti, poroke in druge župnijske slovesnosti so preloženi na čas, ko bo preklican vladni odlok.

 

6. Cerkveni pogrebi so dovoljeni z upoštevanjem državnih navodil.

 

7. Kateheza (verouk) se za vse razrede do nadaljnjega izvaja na daljavo. Kateheti po navodilih Slovenskega katehetskega urada pripravijo snov za pouk osnovnošolske kateheze (verouka) po spletu. Župnik spremlja in tedensko preverja potek kateheze na daljavo.

V tem tednu ali najpozneje po jesenskih počitnicah bomo aktivno pričeli z veroukom na daljavo. V kolikor kateri veroučenec ne bi dobil informacij do konca tedna prosim, da se obrne na katehete ali župnika.

 

Za vsa vprašanja in tudi pogovore sem Vam vedno na voljo na telefonu 031/349-805 ali na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. .

 

Danes je misijonska nedelja, ko bi bili Vaši darovi namenjeni za misijonarje. V kolikor boste prišli k obhajilu v cerkev, bo Vaš dar v nabiralnikih namenjen v ta namen. Drugače pa lahko dar tudi nakažete direktno Misijonskemu središču Slovenije; Kristanova ul. 1, 1000 Ljubljana; TRR: SI56 0201 4005 1368 933; namen nakazila: Misijonska nedelja 2020; koda namena: CHAR; referenca: 249807

 

Naslednji vikend iz sobote na nedeljo je prehod na zimski čas. Torej bomo ure prestavili za eno uro nazaj.

 

Župnijska facebook stran je dostopna na: www.facebook.com/zupnijalenart Za sledenje in uporabo ni potrebno biti registriran v omrežju Facebook.

 

V prihajajočem tednu godujejo: v ponedeljek Pavel od križa, duhovnik, v torek Irena, mučenka, v sredo Uršula, mučenka, v četrtek Janez Pavel II., papež, v petek Janez Kapistran, duhovnik in v soboto Anton M. Klaret, škof. V nedeljo je 30. nedelja med letom - žegnanjska nedelja in državni praznik Dan suverenosti.

 

V tem tednu smo se poslovili od Stanislave Žugman iz Zamarkove v njenem 74. letu življenja. V sredo se bomo poslovili od Suzane Črnčič iz Maribora. Gospod daj jima večni pokoj. In večna Luč naj jima sveti. Naj počivata v miru.

 

  

 

Darovani darovi za obnovo Marijinega in Sebastjanovega oltarja: 3855 EUR.

 

 

Sv. maše v prihajajočem tednu.

 

 

CELOTNA OZNANILA za tekoči teden si lahko ogledate TUKAJ.

Piškotke uporabljamo za izboljšanje naše spletne strani. Z uporabo naše spletne strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information