Sv.Lenart.jpg

Misel

Srce ima razloge, ki jih um ne razume.

B. Pascal

Oznanila

 

5. VELIKONOČNA - BIRMANSKA NEDELJA - 19. 5. 2019

 

 

Zakrament sv. zakona želitaprejeti: ženin Fras Vasja, samski, vojak, sin Janeza in Sonje rojene Kogler, biva v Lormanju in nevesta Kurbos Natalija, samska, kuharica, hči Franca in Marije Gosak, biva v Lormanju.

 

Danes moramo izreči en velik Bog povrni za pripravo birmancev na prejem sv. birme: gospodu katehetu Andreju, vsem animatorjem in gospodu kaplanu Marjanu, tako čez vse leto kakor tudi na duhovnem vikendu in pri devetdnevnici. Birmanci, vam pa gre zahvala za dejavno sodelovanje, nekateri ste s svojimi talenti glasbe še posebej prispevali k pestrosti in lepoti srečanj.

Za današnjo slovesnost pa se zahvaljujemo še našim pevcem na koru.

V ozadju pa gre zahvala botram in botrom, staršem in sorodnikom za vsestransko podporo, tja do dobrega peciva skupaj. Odslej pa spremljajmo birmance z molitvijo.

Gospod nadškof, vam se zahvaljujemo za vašo ljubezen do rojstne župnije in rojakov, ker ste tudi letos sprejeli podelitev zakramenta sv. birme.

Iskreni Bog povrni tudi krasilcu našega svetišča.

 

Šmarnice bomo imeli le še 11 dni. Otroci, kje ste? Pridite. Domači, prebudite svojo duhovno vabilo.

 

V sredo bo na OŠ krvodajalska akcija od 730 do 1100 ure. Lepo vabljeni.

 

V petek gredo bodoči birmanci, ki so sedaj v 7. razredu, na duhovni vikend, v soboto pa bo duhovna priprava s spovedjo letošnjih prvoobhajancev in staršev, 2. junija pa bo 1. sv. obhajilo.

 

V petek goduje Marija Pomočnica kristjanov – Marija Pomagaj, to je osrednja duhovna drža v naši ljubezni do Nebeške Matere. Vzemite si čas.

 

Danes teden bodo volitve za izbor v Evropski parlament. Določimo tiste kandidate, ki zagovarjajo obstoj Evropske zveze in krščanske vrednote.

 

Poslovili smo se od + Franca Krambergerja iz Šetarove. Bog mu daj večni mir in pokoj ...

  

 

 Sv. maše v prihajajočem tednu.

 

Piškotke uporabljamo za izboljšanje naše spletne strani. Z uporabo naše spletne strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information