Sv.Lenart.jpg

Misel

Svet je okrogel zato, da ga lahko obkroža prijateljstvo.

P. T. de Chardin

Oznanila

 

2. NEDELJA MED LETOM - 17. 1. 2021

  

 

Danes je tudi god sv. Antona in župnijsko žegnanje v naši dekaniji, v župniji Cerkvenjak. Vsem Antonom in župljanom Cerkvenjaka čestitke in obilo Božjega blagoslova ob godu njihovega zavetnika sv. Antona.

 

Od jutri, 18. 1. 2021 do naslednjega ponedeljka 25. 1. 2021 , poteka letošnji teden molitve za edinost pod geslom »Ostanite v moji ljubezni in obrodili boste obilo sadu.« Molimo za krščanske Cerkve, da bi znali odkrivati Božjo ljubezen.

 

Prihodnja nedelja je nedelja Božje besede, tokrat že drugič na ravni vesoljne Cerkve. Letošnje praznovanje bo vsaj iz dveh vidikov nekaj posebnega. Ta nedelja bo namreč hkrati vrhunec leta Božje besede, ki jo je Katoliška biblična federacija (CBF) razglasila ob 1600. obletnici smrti največjega prevajalca Svetega pisma sv. Hieronima.

 

Hvala g. Jožetu Rajšpu, da je pobrusil že skoraj vse klopi v cerkvi in moško polovico že pobarval z novo barvo. Hvala.

 

V prihajajočem tednu godujejo: v ponedeljek Marjeta Ogrska, redovnica, v torek Suzana, mučenka, v sredo Fabijan in Boštjan, mučenca, v četrtek Neža, mučenka, v petek Vincencij, duhovnik in mučenec ter v soboto Henrik, duhovnik. Danes teden je 3. nedelja med letom - nedelja Božje besede.

 

 

V tem tednu smo se poslovili od Vinka Bračiča iz Šetarove v njegovem 88. letu življenja in od Marte Černezel roj. Štupica iz Maribora v njenem 89. letu življenja. Ta teden se bomo poslovili od Janka Slatinška iz Zg. Žerjavc, Ljudmile Nedeljko in Marije Rajšp. Gospod, daj jim večni pokoj. In večna Luč naj jim sveti. Naj počivajo v miru.  

 

Darovani darovi za obnovo Marijinega in Sebastjanovega oltarja: 5350 EUR.

 

 

Sv. maše v prihajajočem tednu.

 

 

CELOTNA OZNANILA za tekoči teden si lahko ogledate TUKAJ.

 

Piškotke uporabljamo za izboljšanje naše spletne strani. Z uporabo naše spletne strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information