Sv.Lenart.jpg

Misel

Kdor vero izgubi, vse izgubi:

luč mu ugasne sredi trde noči.


bl. A. M. Slomšek

Oznanila

 

5. POSTNA - TIHA NEDELJA  - 29. 3. 2020

 

 

Danes se na radiu Ognjišče pričenja 15. radijski misijon z naslovom Si upaš živeti? Potekal bo od 29. marca do 4. aprila. S svojimi razmišljanji v osrednjih dnevnih govorih (ob 17. uri) bodo sodelovali: p. Anselm Grün, nadškof Marjan Turnšek, Simon Potnik, Marko Rijavec, Marjan Lampret, Peter Pučnik in Bojan Ravbar. V kratkih govorih, svetovalnici in pogovorih bodo sodelovali še drugi duhovniki, redovniki, redovnice in laiki. Vsak dan bosta misijonska govora ob 1015 in 1700 uri. Ponovitev bo vsak večer med 2200 in 2400 uro. Posnetki bodo na voljo tudi v radijskem arhivu na spletni strani Radia Ognjišče. V času misijona bo od ponedeljka do petka maša ob 1900 uri. Vsak večer ob 2000 uri bo pogovorni večer, v katerem bodo lahko sodelovali poslušalci.

 

Postne duhovne vaje z naslovom Prijatelj v svetu, ne na spletu! Bodo letos zaradi preventivnih ukrepov izvedene prek spleta: 30.3. – 4.4.

Udeležba je brezplačna in prijava ni potrebna! Vsa gradiva bodo javno dostopna vsem (na tej strani), a so vaje še vedno namenjene mladim od 15. do 30. leta starosti. Vso gradivo in informacije so na: https://donbosko.si/mladi/dijaki-in-studenti/pdv/

 

Še naprej prosim, da se držimo navodil državnih in lokalnih voditeljev. Vabljeni k molitvi po Vaših družinah in tudi, da se pridružite na daljavo pri obhajanju svete mašne daritve ali molitve križevega pota. Z razlogom lažjega obveščanja in pobud na enem mestu je nastala spletna stran www.evharistija.eu. Na njej najdete povezave do veliko duhovnih vzpodbud, kot tudi vseh svetih maš, ki jih duhovniki prenašamo po socialnih omrežjih.

 

Ostanimo doma in predvsem skrbimo za svoje zdravje ter zdravje naših bratov in sester.

 

V tem tednu smo duhovniki od slovenske škofovske konference dobili navodila, kako bomo praznovali letošnjo Veliko noč. S pomočjo občine sva skupaj z župnikom iz sv. Ruperta pripravila list, v katerem so vse pobude Velikega tedna. V tem tednu jih boste prejeli v svoje nabiralnike. Hvala županu, ekipi Kreativne pike – ge. Nini in g. Zmagu ter radiu Slovenske gorice – g. Maksu Kurbusu, ki nam v teh dneh pomagajo, da ste obveščeni tudi o duhovnem dogajanju.

 

Pri mašnih namenih se je pridružil kak dan še tretji namen. Do sedaj je po naših namenih 5-krat na teden maševal g. nadškof msgr. dr. Franc Kramberger, od tega tedna naprej bo 5-krat na teden maševal tudi g. Franc Časl, dolgoletni župnik pri Mariji Snežni. Oba živita v domu sv. Lenarta.

 

V prihajajočem tednu godujejo: v ponedeljek Amadej (Bogoljub), vojvoda, v torek Benjamin, mučenec, v sredo Irena in Agapa, mučenki, v četrtek Frančišek Paolski, puščavnik in redovni ustanovitelj, na PRVI PETEK Rihard, škof, v soboto Izidor, škof, v nedeljo pa je 6. postna nedelja - cvetna nedelja.

 

 

Darovani darovi za obnovo Marijinega in Sebastjanovega oltarja: 2499,69 EUR.

 

 

Sv. maše v prihajajočem tednu.

 

 

CELOTNA OZNANILA za tekoči teden si lahko ogledate TUKAJ.

Piškotke uporabljamo za izboljšanje naše spletne strani. Z uporabo naše spletne strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information