Sv.Lenart.jpg

Misel

    Življenje je kot ljubezen,

    ni lahko in mirno stanje,

    ampak težka in

    čudovita pustolovščina.

      Andre Fayol

Oznanila

 

7. VELIKONOČNA NEDELJA  - 24. 5. 2020

 

 

V petek smo se srečali kateheti in se skupaj dogovorili, da smo z veroukom v obliki srečevanj za to veroučno leto zaključili. V pastoralnem načrtu smo imeli, da z veroukom zaključimo 31. 5. 2020. Skupnega zaključka s sveto mašo, kot je bilo običajno, ne bo zaradi aktualnih omejitev. Prav tako ne bomo delili izkazov tistim, ki ste jih prinesli. Veroučenci ste še naprej povabljeni, da sodelujete z obiskom svete maše in družinske molitve. Prosimo izpolnjujte liturgične zvezke. V septembru – ob začetku naslednjega veroučnega leta, bo rešen liturgični zvezek ključni del, da se to veroučno leto, ki ga sedaj končujemo, prizna. Po navodilih katehetskega urada, bo za to veroučno leto zapisano kot opravljeno ali neopravljeno. V začetku veroučnega leta smo zapisali, da je sveta maša pomembnejša kot veroučna ura in liturgični zvezek nam pomaga, da se vsaj srečamo z nedeljsko Božjo besedo, če ne pridemo k maši. V letošnjem poletju tudi vsakoletnega oratorija ne bo.

 

Starše kandidatov za prvo obhajilo vabim na srečanje, na katerem se bomo dogovorili za čas in obliko prvega svetega obhajila, v petek ob 1700 uri v župnijski cerkvi.

 

Prihodnjo nedeljo so Binkošti in zaključek letošnjega velikonočnega časa ter hkrati tudi zaključek Marijinega meseca maja.

 

V tem tednu smo dobili v dar maketo naše župnijske cerkve. Hvala ženi in domačim od Janeza Juga, od katerega smo se poslovili v teh mesecih samoizolacije. Rajni Janez je sam izdelal makete raznih cerkva in med drugimi tudi naše župnijske cerkve. Hvala za podarjeno maketo, ki bo nekaj nedelj tukaj pred oltarjem v cerkvi, nato pa v veži župnišča. Hvala domačim ter rajnemu Janezu pa obilje miru pri Nebeškem Očetu.

 

Prosimo vse, ki v teh mesecih načrtujete prejem zakramentov svetega zakona ali zakrament krsta za svojega otroka, da sporočite, če v začetku leta zapisani datumi držijo ali je prišlo do sprememb.

 

Konservatorij Maribor podružnična šola Lenart vabi vse, ki bi želeli razvijati svoj glasbeni ali baletni talent na preizkus glasbenih/plesnih sposobnosti 3. 6. 2020, 12. 6. 2020 in 17. 6. 2020, v vsakem terminu od 1700 do 1900 ure v prostorih glasbene šole Lenart.

 

V tem tednu goduje bl. Alojzij Grozde, prvi slovenski blaženi mučenec in zavetnik mladine. Priporočimo naše mlade našemu slovenskemu priprošniku.

 

V prihajajočem tednu godujejo: v ponedeljek Gregor VII., papež, v torek Filip Neri, duhovnik, v sredo Alojzij Grozde, mučenec, v četrtek Anton Julijan, mučenec, v petek Maksim Emonski, škof in v soboto Hubert, škof. V nedeljo so Binkošti.

 

V tem tednu smo se poslovili od Marije Zelenko iz Maribora v njenem 78. letu življenja. Gospod daj ji večni pokoj. In večna Luč naj ji sveti. Naj počiva v miru.

  

 

Darovani darovi za obnovo Marijinega in Sebastjanovega oltarja: 2499,69 EUR.

 

 

Sv. maše v prihajajočem tednu.

 

 

CELOTNA OZNANILA za tekoči teden si lahko ogledate TUKAJ.

Piškotke uporabljamo za izboljšanje naše spletne strani. Z uporabo naše spletne strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information