Sv.Lenart.jpg

Misel

Ostani pri meni, nepojemajoča luč … Naj te razglašam ne da bi pridigoval: naj te oznanjam s svojim zgledom, s skrivno močjo, s tihim vplivom ljubezni.

John Henry Newman

Oznanila

 

2. ADVENTNA NEDELJA - 4. 12. 2022

 

 

 Danes nas bo predhodno obiskal sv. Nikolaj ali nam vsem bolj poznan kot sv. Miklavž. Njegov obisk lahko mogoče še kdo pričakuje jutri zvečer.

 

Hvala staršem, ki ste prijavili svoje otroke, da je Miklavž lahko pripravil majhne pozornosti za njihove otroke. Hvala tudi za dar, ki ste ga darovali bodisi ob prijavi ali v nabiralnik za pomoč pokritja darov. Letos bo Miklavž razdelil 175 paketov. Za drugo leto že sedaj prosi starše, dedke ali babice k pravočasni prijavi. V nedeljo je imel naročenih samo 120 paketov.

 

Hvala tudi lokalnim podjetjem TBP Lenart, GTP Kramberger in trgovini Mirko Marko, ki ste pomagali Miklavžu in staršem pri nakupu paketov.

 

 Hvala vsem, ki ste v petek in soboto pomagali pri spravilu in zlaganju drv.

 

 Hvala staršem prvoobhajancev za lepo udeležbo na srečanju staršev prvoobhajancev. V torek, 6. 12. 2022, ob 1700 uri vabljeni starši pripravnikov na birmo – osmošolcev.

 

 V sredo, 7. 12. 2022, bo pri nas dekanijska rekolekcija in zato bo sveta maša v župnijski cerkvi ob 1000 uri. Sveto mašo bo vodil g. dekan Marijan Rola, župnik v Benediktu.

 

V četrtek, 8. 12. 2022, je slovesni praznik brezmadežnega spočetja Device Marije ali Brezmadežna. Svete maše bodo zjutraj in zvečer.

 

Na zadnji seji je bilo sprejeto, da je 10. 12. 2022 generalno čiščenje župnišča ter 17. 12. 2022 generalno čiščenje cerkve pred prazniki. Prosim za pomoč in dobrodošli.

 

V četrtek, 15. 12. 2022, bo ob 1830  pri nas v cerkvi adventno-božični koncert mlade slovenske citrarke ge. Urške Sajovic. Že sedaj vabljeni, da prisluhnemo citram ob vstopu v drugi del adventnega časa.

 

Pretekla nedelja je bila nedelja Karitas, ko je Vaš dar bil namenjen za župnijsko in škofijsko Karitas. Pri mašah ste darovali 607,59 EUR in 20 KUN.

 

Uredba o namenitvi dela dohodnine za donacije (Uradni list RS, št. 155/2021, z dne 29. 9. 2021) je ponovno uvedla možnost, da od 0,1% do 1 % dohodnine ljudje namenijo posameznim sestavnim delom Katoliške cerkve, namesto prejšnje ureditve, ki je to dovolila nameniti le Katoliški cerkvi (Slovenski škofovski konferenci) kot celoti. Torej po tej spremembi lahko namenite domači župniji. V kolikor bi kdor želel tudi na ta način pomagati župniji prosim, da podpišejo izjavo o namenitvi dela dohodnine. Izjave so pripravljene pri izhodnih vratih. Izpolnjeno izjavo lahko sami posredujete na FURS ali oddajo v župniji, da jih župnik skupaj zbrane odda na FURS osebno ali s priporočeno pošto. Za našo upravno enoto je zbirno mesto FURS Maribor, Titova cesta 10, 2502 Maribor. Rok za oddajo izjav je 31. december, v kolikor bi želeli nameniti del dohodnine iz leta 2022, drugače pa kadarkoli.

 

V adventu imamo zornice, ki so bile lansko leto lepo sprejete. Do pričetka božične devetdnevnice so ob petkih ob 600 uri zjutraj. Vabljeni v petek, 9. 12. 2022, k zornični sveti maši.

 

 Na voljo je Marijanski koledar za leto 2023 po ceni 3 EUR in Družinska pratika po ceni 6,90 EUR.

 

V prihajajočem tednu godujejo: v ponedeljek Saba (Savo), opat, v torek Nikolaj (Miklavž), škof, v sredo Ambrož, škof in cerkveni učitelj, v četrtek je praznik Brezmadežno spočetje Device Marije, v petek goduje Bernard Jezusov, redovnik in v soboto Judita, svetopisemska žena. V nedeljo je 3. adventna nedelja.

 

Danes se bomo poslovili  od Teje Mesarec iz Sp. Porčiča v njenem 38. letu življenja. Gospod, daj rajni večni pokoj. Večna Luč naj ji sveti. Naj počiva v miru.

 

Darovani darovi za obnovo Marijinega in Sebastjanovega oltarja: 13048 EUR

 

 

Sv. maše v prihajajočem tednu.

 

 

CELOTNA OZNANILA za tekoči teden si lahko ogledate TUKAJ.

 

Župnijski list, na katerem so spodbude za letošnji adventni in božični čas, si lahko TUKAJ.

 

 

Piškotke uporabljamo za izboljšanje naše spletne strani. Z uporabo naše spletne strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information