Sv.Lenart.jpg

Misel

Ljudje bi se morali več učiti drug od drugega in manj učiti drug drugega. 

P. Ustinov

Oznanila

 

2. VELIKONOČNA - BELA NEDELJA, NEDELJA BOŽJEGA USMILJENJA - 11. 4. 2021

  

 

Zakrament svetega zakona želita prejeti: ženin Matej Kunavar, rkt., samski, dipl. ing. strojništva, sin Florjana in Brigite roj. Burja iz Serjučja v župniji Moravče in

nevesta Patricija Lešnik, rkt., samska, študentka medicine, hči Franca Kozarja in + Leonide Lešnik iz Ul. Heroja Lacka v župniji Lenart v Slovenskih goricah. Spomnimo se nove družine v osebnih molitvah.

 

Z današnjo 2. velikonočno nedeljo, belo nedeljo in nedeljo Božjega usmiljenja zaključujemo letošnjo Velikonočno osmino. Vabljeni, da v velikonočnem času še naprej odkrivamo pomen velikonočnega dogajanja za naše vsakdanje krščansko življenje. Da bi vedno bolj postajali tudi v realnosti to, k čemur smo bili že večkrat vzpodbujeni, veseli velikonočni kristjani.

 

Z današnjo nedeljo tudi se zaključuje t.i. lockdown, ki smo ga imeli sedaj ob začetku t. i. tretjega vala. Hvala vsem, ki ste, kljub zaprtju, poskrbeli, da ste duhovno slavili osrednji praznik naše vere. Hvala tudi za vso potrpežljivost in razumevanje. Še naprej naprošeni, da se držimo navodil in vsak po svoji moči prispeva k temu, da bomo čim prej iz te preizkušnje.

Vabljeni k svetim maša med tednom ob 800 ali 1900 uri in ob nedeljah ob 630, 800, 1000 in 1900 uri. Svete maše med tednom ob 1900 uri ostajajo prenašane preko župnijske facebook strani ter ob nedeljah ob 800 uri po valovih radia Slovenske gorice in facebook strani. Ker je samo ena maša prenašana preko facebooka, bomo naprej pri vseh mašah brali vse mašne namene tistega dne.

Še vedno vas prosim, da se k mašam prijavljate po ustaljenih poteh (telefonski klic, elektronski naslov ali spletna stran) zaradi omejitve v cerkvi na 10 gospodinjstev.

 

Danes je tudi druga nedelja v mesecu, ko smo se dogovorili, da poročam koliko smo v preteklem mesecu zbrali za župnijske investicije. V preteklem mesecu smo za investicije zbrali 800 EUR. Hvala za Vaše darove. Kmalu bomo začeli tudi z največjim napovedanim delom – zaključek ureditev tlakov okoli cerkve.

 

V prihajajočem tednu godujejo: v ponedeljek Viktor, mučenec, v torek Martin I, papež in mučenec, v sredo Valerijan, mučenec, v četrtek Helena, kneginja, v petek Bernardka Lurška, redovnica in v soboto Rudolf, mučenec. V nedeljo je 3. velikonočna nedelja, ko goduje Evzebij, škof.


V tem tednu smo se poslovili od Franca Šalamuna iz Obrtne ulice v Lenartu v njegovem 71. letu življenja. Gospod, daj mu večni pokoj. In večna Luč mu sveti. Naj počiva v miru.

 

 

Darovani darovi za obnovo Marijinega in Sebastjanovega oltarja: 6440 EUR.

 

 

Sv. maše v prihajajočem tednu.

 

 

CELOTNA OZNANILA za tekoči teden si lahko ogledate TUKAJ.

 

Piškotke uporabljamo za izboljšanje naše spletne strani. Z uporabo naše spletne strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information