Sv.Lenart.jpg

Misel

Kadar imaš vse, ne vidiš ničesar.

Spregledaš, ko nimaš nič.

 

Shakespeare

Oznanila

 

30. NEDELJA MED LETOM - MISIJONSKA - 24. 10. 2021

  

 

S petkom so se pričele prve počitnice v letošnjem šolskem letu. Šolarjem in dijakom voščimo prijetne počitnice. V teh dneh kljub počitnicam ne pozabimo na praznike, ki so letos ob koncu počitnic – praznik vseh svetih in vernih duš.

 

Danes je misijonska nedelja. Hvala za današnji dar za naše misijonarje. Popoldne vabljeni na Videm pri Ptuju, na vseslovensko praznovanje letošnje misijonske nedelje. Ob 1500 uri se začne molitveni del in nato ob 1600 uri bo sveta maša, ki jo bo vodil naš nadškof ordinarij Alojzij Cvikl.

 

Jutri, v ponedeljek je državni praznik, dan suverenosti ter prihodnjo nedeljo dela prost dan, dan reformacije.

 

Na seji župnijskega pastoralnega sveta, ki smo jo imeli v četrtek, smo sprejeli sledeče sklepe za bližajoče se praznike našega župnijskega občestva:

- za praznik vseh svetih bodo svete maše dopoldne v župnijski cerkvi. Popoldne na pokopališču ne bo svete maše, ampak obred blagoslova grobov, kar je bilo običajno po sveti maši. Obred blagoslova grobov bo ob 1400 uri pri omegi na pokopališču. Ker bo na pokopališču obred blagoslova grobov, običajnega pobiranja darov ne bo. Kdor pa želi, lahko svoj dar daruje v košaro pri omegi na pokopališču. Zvečer ob 1800 uri bo molitev rožnega venca v župnijski cerkvi. Vabljeni k molitvi za naše rajne.

- za župnijsko praznovanje Lenartovega smo pripravili zloženko z vpisanimi vsemi pobudami za duhovno pripravo. Vzemite zloženko zase in za svoje bližnje. Lahko pa si jo ogledate TUKAJ. Za voditelja lenarške slovesnosti smo razmišljali, da mu ne bi poklanjali šopka ali kakšnih spominskih daril, ampak bi mu poklonili košaro naših lenarških domačih dobrot. V kolikor bi bil kdo pripravljen darovati kak pridelek letošnjega leta v to košaro, vabljen, da dobrote prinese v župnišče do petka 5. novembra 2021.

Pri vseh mašah za Lenartovo bo ofer – darovanje okrog oltarja. Vaši darovi bodo namenjeni za pokrivanje še nepokritih stroškov obnov, ki jih bomo blagoslavljali.

 

Naslednja seja ŽPS bo 1. 12. 2021 ob 1800 uri.

 

V soboto, 30. 10. 2021, bi imeli generalno čiščenje cerkve in urejanje okolice pred Lenartovim. Lepo vabljeni.

 

Prihodnjo nedeljo prestavimo ure na zimski čas. Torej v nedeljo spimo eno uro dlje.

 

V prihajajočem tednu godujejo: v ponedeljek, na državni praznik - dan suverenosti, Darinka, mučenka, v torek Lucijan in Marcijan, mučenca, v sredo Sabina Avrilska, mučenka, v četrtek Simon in Juda Tadej, apostola, v petek Mihael Rua, redovnik in v soboto Marcel, mučenec. V nedeljo je 31. nedelja med letom - žegnanjska nedelja, ko praznujemo tudi državni praznik - dan reformacije.

 

V tem tednu smo se poslovili od Ivana Černezla iz Pod hribom v Mariboru v njegovem 94. letu življenja. Gospod, daj mu večni pokoj. In večna Luč naj mu sveti. Naj počiva v miru.

 

   

Darovani darovi za obnovo Marijinega in Sebastjanovega oltarja: 9050 EUR.

 

 

Sv. maše v prihajajočem tednu.

 

 

CELOTNA OZNANILA za tekoči teden si lahko ogledate TUKAJ.

 

Piškotke uporabljamo za izboljšanje naše spletne strani. Z uporabo naše spletne strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information