Sv.Lenart.jpg

Misel

Ni človeka, ki ne bi hotel dobrega, kot ni vode, ki ne bi tekla dalje.

 Meng Ce

Oznanila

 

NEDELJA SV. TROJICE  - 4. 6. 2023

 

Hvala vsem, ki ste sooblikovali slovesnost prvega svetega obhajila. Prvoobhajancem, njihovim staršem, stalnemu diakonu g. Darku, pevcem, zborovodji Mateji in organistu Maticu. Hvala.

 

Predvidoma jutri bo Župnijski Karitas dostavljena Evropska pomoč v hrani. V kolikor jo dobimo, jo bodo prostovoljci v sredo in četrtek razvozili. Hvala g. Darku in prostovoljcem.

 

V četrtek bo ob 1530 je srečanje starejših in osamljenih, ki jo vodi župnijska Karitas. Dobrodošli.

 

V petek po večerni maši je zadnje srečanje Youcat – raziskovanje krščanstva pred dopusti. Vabljeni.

 

V četrtek je zapovedan praznik sv. Rešnjega telesa in krvi – Telovo. Maše bodo zjutraj in zvečer. Po večerni maši bo t.i. Telovska procesija, zato prosim za pripravo oltarjev in vse ostalo, kar spada k procesiji.

 

V soboto, 10. 6. 2023, romamo v župnijo in občino Bad Sankt Leonhard im Lavanttal. Odhod avtobusov bo ob 830 iz avtobusne postaje. Tisti dan bo v Lenartu samo jutranja maša, večerna maša bo na romanju.

 

Že sedaj lepo vabljeni, da se v nedeljo, 25. 6. 2023, ob 1000 uri udeležimo slovesne zlate svete maše dolgoletnega tukajšnjega župnika g. Martina Bezgovška. Vem, da je veliko trenutkov, za katere lahko skupaj z njim rečemo: »Bogu hvala!«

 

Danes mineva 100 let od rojstva pomožnega škofa Vekoslava Grmiča in prav tako v teh dneh mineva 100 let od imenovanja škofa Andreja Karlina. V torek, 6. junija, pripravlja mariborska nadškofija spomin na oba, zato vabi ob 1700 na ODPRTJE DVEH RAZSTAV v avli pred Slomškovo dvorano, ob 1800  na STROKOVNI POSVET v Slomškovo dvorano ter ob 1900 k SVETI MAŠI v stolnici. Vabljeni.

 

V sredo, 7. 6. 2023, bo ob 1800 uri pri salezijancih v Mariboru poteka večer za mame z naslovom Mama moli. Na večeru sodelujejo Judita Karba, Renata Peras, Lucija Poslek in Rebeka Ravš. Mame lepo vabljene.

 

V sredo, 7. 6. 2023, ob 1900 uri vabi Koservatorij za glasbo in balet Maribor na skupni nastop orglavcev v župnijsko cerkev v Sv. Trojico. Dobrodošli.

 

Danes je Vaš dar namenjen za bogoslovje. Prihodnjo nedeljo bo dar namenjen za vzdrževanje župnijskih stavb in v obnovo Sebastjanovega oltarja. Ob obisku v Franciji je nastala župnijska zgibanka. Prav je, da jo ima vsak naš župljan, da pozna grobo zgodovino župnije, zato jo bo prihodnjo nedeljo delili in darovanje bo v obliki ofra. Hvala za Vaše darove.

 

Na voljo so tudi  prijavnice  za letošnji oratorij, ki bo od 27. 8. do 31. 8. 2023. Vabljeni.

 

V prihajajočem tednu godujejo: v ponedeljek Bonifacij, škof, v torek Ivana Orleanska, devica, v sredo Robert, opat, v četrtek je praznik Sv. Rešnejga Telesa in Krvi - Telovo, v petek godujeta Primož in Felicijan, mučenca in v soboto Bogumil, škof. V nedeljo je 10. nedelja med letom, ko goduje sv. Barnaba, apostol.

 

Članici župnijskega občestva sta postali: Sara Šipek in Eva Rokavec. Sv. Sara in sv. Eva, prosita za nas.

 

 

 

 Darovani darovi za obnovo Marijinega in Sebastjanovega oltarja: 15322 EUR

 

 

Sv. maše v prihajajočem tednu.

 

 

CELOTNA OZNANILA za tekoči teden si lahko ogledate TUKAJ.

 

 

 

Piškotke uporabljamo za izboljšanje naše spletne strani. Z uporabo naše spletne strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information