Sv.Lenart.jpg

Misel

Ne pozabite: Gospod se nikoli ne utrudi odpuščati! Mi smo tisti, ki se utrudimo prositi odpuščanja.

papež Frančišek

Oznanila

 

 NEDELJA BOŽJE BESEDE - 26. 1. 2020

 

 

Ob razglasitvi današnje nedelje Božje besede je papež Frančišek v pismu Apeuit Illis zapisal: »S tem pismom odgovarjam na mnoge prošnje, ki sem jih prejel od Božjega ljudstva, da bi celotna Cerkev v edinosti namenov obhajala nedeljo Božje Besede. Postalo je običajno, da skupaj živimo trenutke, v katerih se kot krščanska skupnost osredotočamo na veliko vrednost, ki jo ima Božja Beseda v vsakdanjem življenju. V različnih krajevnih Cerkvah obstaja bogastvo pobud, zaradi česar je Sveto pismo vedno bolj dostopno vernikom, da bi bili hvaležni za tako velik dar, zavezani, da ga živijo v vsakdanu, in odgovorni, da zanj dosledno pričajo.« (Aperuit illis 2).

 

Hvala zakonski skupini, da v našem župnijskem občestvu prebuja ljubezen in čut do Božje besede. Hvala za pripravo, organizacijo ter vodenje letošnjega svetopismeskega maratona.

 

Hvala drvarjem za prvi del izvoza lesa iz gozda.

 

V torek, 28. 1. 2020 ob 1600 uri bo občni zbor Župnijske Karitas.

 

V četrtek bo pol ure pred mašo izpostavljeno Najsvetejše v molitev. Vabljeni.

 

Prihodnjo nedeljo je svečnica – Jezusovo darovanje v templju. Pri vseh mašah (soboto zvečer in v nedeljo) bo blagoslov sveč.

 

Stolnino za leto 2020 bomo pobirali pri nedeljskih mašah v soboto 1. 2. 2020 in v nedeljo, 2. 2. 2020. Priporočen dar za stol je 10 EUR. Hvala za Vaš dar.

 

 

Iz seje župnijskega pastoralnega sveta:

  • V nedeljo, 16. 2. 2020, bo nadškof Alojzij Cvikl imel kanonično vizitacijo v naši župniji. Ta dan je nedelja in ker je ob vizitaciji zaželeno, da je možnost, da nadškof nagovori vse vernike, bo to nedeljo maša samo ob 10. uri. Enako kot za župnijski dan. Zaradi tega, ker je to nedelja, bo prvi del vizitacije nadškof imel že v torek, 11. 2. 2020, ko bo obiskal krajevne predstavnike, kot je zapisano v njegovem dopisu.

 

  • Pred nami je izbor članov za Župnijski pastoralni svet, ki bo v nedeljo, 22. marca. Priprave in tudi, da bi zmogli izbrati dobre predstavnike vas župljanov, ki bodo pomagali pri življenju naše župnije priporočamo v molitev. Vabljeni, da do volitev v svoje molitve vključimo molitev za izbiro članov župnijskega pastoralnega sveta.

 

  • V postnem času bomo imeli postne vzpodbude, ki so nam lahko v pomoč pri našem javnem življenju kot kristjani, kot tudi pri osebnem življenju.

Okviren program je sledeč (natančnejša zgibanka bo pripravljena):

- 13. 3. 2020; dr. Jože Možina – predstavitev knjige Slovenski razkol

- 19. 3. 2020; skupaj z Podružnično glasbeno šolo Lenart koncert ob začetku tedna družine.

- 27. 3. 2020; dr. Maksimilijan Matjaž –predavanje Vera in Sveto pismo

- 4. 4. 2020; pashalna večerja (zaradi lažje priprave prijave)

 

 

V prihajajočem tednu godujejo: v ponedeljek Angela Merici - ustanoviteljica uršulink, v torek Tomaž Akvinski, cerkveni učitelj, v sredo Valerij, škof, v petek Janez Bosko - ustanovitelj slazijancev in v soboto Brigita Irska, opatinja. V nedeljo je 4. nedelja med letom - svečnica.

   

 V tem tednu smo se poslovili od Vere Vezjak iz Radehove v njenem 98. letu življenja. V prejšnjem tednu pa smo se na pobreškem pokopališču v Mariboru poslovili od Milene Kosi iz Jurovske ceste v njenem 61. letu življenja. V četrtek bo na pobreškem pokopališču v Mariboru pogreb Petra Denaca iz Zgornjega Porčiča. Gospod daj jim večni pokoj. In večna Luč naj jim sveti. Naj počivajo v miru.

 

 

 

Darovani darovi za obnovo Marijinega in Sebastjanovega oltarja: 394,69 EUR.

 

 

Sv. maše v prihajajočem tednu.

 

Piškotke uporabljamo za izboljšanje naše spletne strani. Z uporabo naše spletne strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information