Sv.Lenart.jpg

Misel

Ljudem moraš dati spoštovanje. Vsem. Iz spoštovanja zraste samospoštovanje. Iz samospoštovanja zraste samozaupanje. In samozaupanje je dobra podlaga za sprejemanje odločitev.

Gregor Cuzak

Oznanila

 

26. NEDELJA MED LETOM - SLOMŠKOVA NEDELJA - 25. 9. 2022

 

Danes ob 1600 uri je v mariborski stolnici praznovanje Slomškove nedelje. Ob 1500 uri se prične molitvena ura. Vabljeni.

 

V tem tednu pričenjamo z veroukom, kot smo se dogovorili s starši pri vpisnih svetih mašah. Skozi vso veroučno leto prosimo za sodelovanje staršev pri verouku.

Pri srečanju za 8. razrede je bilo izredno malo staršev, zato v tem tednu ponovno sklicujem srečanje z njimi v četrtek ob 1800 uri. Prosim za udeležbo.

Vse veroučence pa še posebej vabim k obisku svetih maš. Ob morebitnih zapletih, da smo pri sestavljanju urnikov kaj spregledali, prosim za pogovor in ne reševati stvari na silo.

Hvala staršem za vpis in dar za pokritje stroškov izvajanja verouka, katehetom – s. Pavlini, ge. Špeli, ge. Renati, g. Kristijanu in g. Darku za pripravljenost, ravnatelju Osnovne šole g. Marjanu Zadravcu in voditeljici podaljšanega bivanja ge. Andreji Nudl za sodelovanje s strani šole.

Verouk - kateheza je prostovoljna dejavnost in ni obvezna. Je dana možnost vsakemu izmed nas za naš dodaten razvoj: tako so športne interesne dejavnosti dane za razvoj našega telesa, umetniške interesne dejavnosti (glasbene šole, likovne akademije, gledališča…) za razvoj našega duha, tako nam je kateheza – verouk za razvoj naše duše in rast osebne vere.

Katehezo - verouk smo v zadnjem času preveč omejili zgolj na otroke. V mesecu oktobru po seji ŽPS Vas bomo seznanili tudi s katehezami za odrasle, h katerim boste vabljeni. Vsi, tudi jaz - župnik, smo potrebni katehez za naš duševni razvoj ter za oblikovanje in rast naše vere. Sam osebno se trudim redno spremljati kateheze papeža Frančiška. Vabim tudi Vas k temu - k spremljanju sredinih katehez papeža Frančiška, ki jim lahko prisluhnete preko radia Ognjišče in TV Exodus ali spletnega portala VaticanNews.

 

Prihodnji petek, 30. 9. 2022, bo sveta maša zjutraj namesto zvečer zaradi moje večerne odsotnosti. Zavod Antona Martina Slomška in Škofijska gimnazija Antona Martina Slomška praznujejo 25 let delovanja. Sam sem bil prva generacija gimnazije in tudi preden sem postal pri Vas župnik 7 let duhovni asistent zavoda, zato se imam namen odzvati na povabilo zavoda.

 

V soboto se pričenja mesec oktober, mesec rožnega venca. Vabljeni k molitvi rožnega venca tako v župnijsko cerkev kot pri družinski mizi ob večerih.


V nedeljo, 2. 10. 2022,  je med mašama srečanje ministrantov. Dobrodošli.

 

 V prihajajočem tednu godujejo: v ponedeljek Kozma in Damijan, mučenca, v torek Vincencij, ustanovitelj lazaristov, v sredo Venčeslav, mučenec, v četrtek Mihael, Gabrijel in Rafael, nadangeli, v petek Hieronim, cerkveni učitelj in b. sl. Andrej Majcen, redovnik, v soboto pa Terezija Deteta Jezusa, devica in cerkvena učiteljica. V nedeljo je 27. nedelja med letom - rožnovenska nedelja, ko godujejo Angeli varuhi.

 

Člana župnijskega občestva so postali: Maj Vidovič, Ema Šuman in Julija Kraner. Sv. Matej, sv. Ema Krška in sv. Julijana Falconieri – prosite za nas.

 

Škofje so na svoji 130. seji, 9. 5. 2022, sklenili, da je od 1. septembra 2022 mašni štipendij (dar za sveto mašo) 23,00 EUR; mašni štipendij za gregorijanske pa 750,00 EUR.

 

 

Darovani darovi za obnovo Marijinega in Sebastjanovega oltarja: 11491 EUR

 

 

Sv. maše v prihajajočem tednu.

 

 

CELOTNA OZNANILA za tekoči teden si lahko ogledate TUKAJ.

 

 

Piškotke uporabljamo za izboljšanje naše spletne strani. Z uporabo naše spletne strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information