Sv.Lenart.jpg

Misel

Oznanila

 

4. NEDELJA MED LETOM - 29. 1. 2023

 

 

Veroučenci imajo prve šolske počitnice v tem letu in tako tudi verouka v tem tednu ni. Želimo jim prijetne počitnice.

 

V četrtek je praznik Jezusovega darovanja v templju ali svečnica – 40. dan po božiču. Ta dan smo še posebej vabljeni, da ob simbolu sveče tudi sami sebi zastavimo vprašanje, koliko se jaz darujem – izgorevam kot sveča za svoje bližnje? Ta dan je še posebej praznik tudi vseh Bogu posvečenih - redovnikov in redovnic. Tudi iz naše župnije izhaja nekaj redovnic. Spomnimo se jih v molitvah. Pri maši bo blagoslov sveč. Prinesimo jih s seboj, nekaj jih bo na voljo tudi v cerkvi.

 

V petek je god sv. Blaža. Pri maši bo t.i. blagoslov sv. Blaža s prošnjo za blagoslov grla in obvarovanju drugega zla.

 

Prihodnja nedelja je prva v mesecu, ko so Vaši darovni namenjeni za vzdrževanje župnijskih stavb.

 

Prejeli smo vabilo na Ostension 2023. To je dogodek, ko v kraju, kjer je deloval naš župnijski zavetnik sv. Lenart, ponesejo njegove relikvije po kraju in hkrati povabijo, da bi se srečali vsi častilci sv. Lenarta. Dogodek je na vsakih 7 let. Povabilu se bomo odzvali, zato nam je agencija Aritours pripravila program romanja z osrednjim ciljem, da se udeležimo tega srečanja. V vabilu so zapisali, da smo interes za srečanje izrazili v 30 organizacijah iz 14-ih držav. Vabljeni na romanje k sv. Lenartu od 19. do 23. 5. 2023. Program romanja je na programskem listu agencije. Cena romanja je za našo župnijo ob 45 prijavljenih 549 EUR. Prijave so možne na župnišču ali na agenciji Aritours. Ob prijavi je potrebno plačati 100 EUR.

 

Pred nami je prvi četrtek, petek in sobota v mesecu. Vabljeni k molitvi za nove duhovne poklice, češčenju Najsvetejšega in izročitvi Srcu Jezusovemu in Srcu Marijinemu. Prav tako povabljeni, da bolnim in ostarelim omogočite obisk duhovnika.

 

9. 2. 2023 bo prvo družabno srečanje starejših in osamljenih v okviru Župnijske Karitas. Ostareli ali osamljeni, ki bi se želeli srečanja udeležiti in nimate prevoza povabljeni, da potrebo po prevozu sporočite na župnijo ali prostovoljcem Karitas, da Vam uredimo prevoz na srečanje.

 

Veroučenci ste v adventni misijonski akciji Otroci za otroke zbrali 76,61 EUR.

 

Ob blagoslovu domov in blagoslovnih mašah tukaj v cerkvi ste skupaj darovali 3459 EUR in 500 EUR za obnovo oltarja. Dar ob blagoslovu je namenjen duhovniku v zahvalo za delo v župniji. V preteklih letih sem iz teh darov plačal prispevke državi za delovno dobo in zavarovanje. Od korone dalje nam duhovnikom ta prispevek 100 % krije država. Od Vas župljanov sem deležen veliko materialnih kot tudi duhovnih darov in odločil sem se, da te Vaše darove namenim za župnijo – ne za vzdrževanje stavbe, ampak za vzdrževanje Župnije – nas kot občestva, dogodke, ko bomo lahko čas preživeli skupaj. Tako je iz teh darov delno sofinancirano romanje k sv. Lenartu v Francijo (župnijska cena je 50 EUR nižja, kot uradna na strani agencije), del bo namenjen mladim, ki bodo šli na svetovni dan mladih v Lizbono s papežem Frančiškom in del, enako kot že lansko leto, za enodnevno župnijsko romanje. Hvala za Vaše darove.

 

V prihajajočem tednu godujejo: v ponedeljek Martina, mučenka, v torek Janez Bosko, ustanovitelj salezijancev, v sredo Brigita Irska, opatinja, na prvi četrtek v mesecu je Gospodovo darovanje v templju - Svečnica, na prvi teptek v mesecu goduje Blaž, škof in mučenec in na prvo soboto v mesecu Leon, mučenec. V nedeljo je 5. nedelja med letom, ko goduje Agata, devica in mučenka.

 

V tem tednu je novi član župnijskega občestva postalLenart Selinšek. Sveti Lenart, prosi za nas.

 

V tem tednu smo se poslovili od Senekovič Ivane iz Zamarkove v njenem 94. letu življenja. Gospod, daj ji večni pokoj. Večna Luč naj ji sveti. Naj počiva v miru.

 

 

 Darovani darovi za obnovo Marijinega in Sebastjanovega oltarja: 13478 EUR

 

 

Sv. maše v prihajajočem tednu.

 

 

CELOTNA OZNANILA za tekoči teden si lahko ogledate TUKAJ.

 

 

 

Piškotke uporabljamo za izboljšanje naše spletne strani. Z uporabo naše spletne strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information