Sv.Lenart.jpg

Misel

Marija, Mati ljubljena,

izprosi Ti nam milosti,

da vsi Boga poslušamo

z življenjem čast mu dajemo.

Zdenka Serajnik

Oznanila

 

1. ADVENTNA NEDELJA - 3. 12. 2023

  

 

Danes pričenjamo z adventnim časom in novim cerkvenim letom. Naj bo res advent čas tudi duhovne priprave na praznik Jezusovega rojstva. Veroučenci so pri verouku dobili letošnje adventne koledarje. Za odrasle župljane sem kot prejšnja leta kupil Magnificat – Adventni sopotnik. Vzemite ga tukaj spredaj in naj bo res sopotnik na poti do Božiča.

  

Danes bo pridne otroke obiskal sv. Nikolaj, vsem bolj poznan kot sv. Miklavž. Letos ste starši sporočili imena 177 otrok, za katere želite, da bi jih obdaroval. Hvala animatorjem za pripravo Miklavževanja. Hvala tudi donatorjem, ki ste obogatili Miklavževe pakete: hvala založbi Družina, GTP Kramberger, TBP, trgovini Mirko Marko, župljanom, ki ste dodatno darovali za pakete in Termam Banovci.

  

V sredo je dekanijska rekolekcija, običajno je bila pri nas. Tudi letos je, le da bo v Domu sv. Lenarta. Tam bo ob 1000 uri sveta maša dekanijskih duhovnikov.

  

V petek je praznik Brezmadežnega spočetja Device Marije. Svete maše bodo ob 800 uri in 1800 uri.

 

Prihodnjo nedeljo, 10. 12. 2023,  bo ob 1800 uri v cerkvi koncert ČAROBNE MELODIJE TIMA IN ŠPELE. Nastopajo: Tim Ribič, Špela Pokeržnik in Leon Pokeržnik. Koncert podarja podjetje Muršec d.o.o. Dobrodošli.

 

Preteklo nedeljo ste v nabirki za organiste darovali 714.69 EUR in 200 EUR na TRR. Organistom smo dali dar 10 EUR na igrano sveto mašo. Danes je dar namenjen za župnijsko in nadškofijsko Karitas. Ministrstvo za kulturo nam je 1. 12. 2023 povrnilo 45 % letošnjih stroškov obnove kipov na oltarju sv. Sebastjana v višini 2.599,36 EUR. Hvala vsem za Vaše darove.

 

V župnišču so na voljo:

- Marijanski koledar za 3,30 €,

- enolistni koledar Družine za 0,70 € in

- Družinska pratika za 7,50 €.

Prav tako so prišle Mohorjeve knjige za naročnike.

 

Verski tiski:

- Družina - 169 €,

- Ognjišče - 40 €,

- Misijonska obzorja - 9 € in

- Prijatelj - 16,20 €.

 

V prihajajočem tednu godujejo: v ponedeljek Barbara, mučenka, v torek Sabo (Savo), opat, v sredo Nikolaj (Miklavž), škof, v četrtek Ambrož, škof, v petek je praznik Brezmadežnega spočetja Device Marije, v soboto pa goduje Bernard Jezusov, redovnik. V nedeljo je 2. adventna nedelja, ko goduje Judita, svetopisemska žena.

 

 

 Darovani darovi za obnovo Marijinega in Sebastjanovega oltarja: 10780,47 EUR

 

 

Sv. maše v prihajajočem tednu.

 

 

CELOTNA OZNANILA za tekoči teden si lahko ogledate TUKAJ.

 

 

 

Piškotke uporabljamo za izboljšanje naše spletne strani. Z uporabo naše spletne strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information