Sv.Lenart.jpg

Misel

Ko bi govoril človeške in angelske jezike, ljubezni pa bi ne imel, sem postal brneč bron ali zveneče cimbale.
In ko bi imel dar preroštva in ko bi poznal vse skrivnosti in imel vse spoznanje in ko bi imel vso vero, da bi gore prestavljal, ljubezni pa bi ne imel, nisem nič.

Oznanila

 

33. NEDELJA MED LETOM - 17. 11. 2019

 

 

Današnja 33. nedelja med letom je tudi 3. svetovni dan revnih, ki jih je v koledar uvrstil papež Frančišek. Njegovo poslanico ob današnjem svetovnem dnevu revnih si lahko preberete TUKAJ.

 

 

SKLEPI SEJE ŽUPNIJSKEGA PASTORALNEGA SVETA, ki je potekala 12. 11. 2019

 

Sklep 1: Člani ŽPS smo soglasno potrdili zapisnik 21. redne seje ŽPS.

 

Sklep 2: Miklavževanje bo v nedeljo 8. 12. 2019 med sveto mašo ob 10h, starši morajo otroke prijaviti za prejem darila. Soudeležba staršev pri paketu so prostovoljni prispevki. Nabirka pri maši bo prav tako namenjena za pokritje stroškov paketov.

 

Sklep 3: Za sestavo Miklavževega paketa bo Miklavžu pomagala skupina staršev. Skupaj z g. župnikom bo določila vsebino in vrednost paketa.

 

Sklep 4: Priprava na Božič bo potekala od 20. do 22. decembra 2019. Kot gosta se povabi enega od duhovnikov, ki nimajo svoje župnije. Vabilo je sprejel p. Marjan Kokalj.

 

Sklep 5: Letos bo ponovno uveden blagoslov hiš ob novem letu. Blagoslov bo opravil g. župnik na osnovi prijavnic. Naredi se okviren razpored po naseljih.

Današnja nabirka je namenska in bo odposlana na nadškofijo. V imenu nadškofa iskrena hvala. Vstopamo v t. i. teden zaporov, ko smo še posebej vabljeni k molitvi na ta način preizkušane. Teden poteka pod geslom: Kaj je zate svoboda & si ti svoboden?

 

 

V petek, 22. 11. 2019, bo od 730 do 1100 v zgornji osnovni šoli (Ptujska cesta 25) potekala krvodajalska akcija. Vabljeni.

 

V petek, 22. 11. 2019, po večerni maši (ob 1830 uri) je srečanje moške skupine. Namen skupine je medsebojno vzpodbujanje v vztrajnosti v veri, zakonu in družini.  Možje vseh starosti lepo vabljeni in dobrodošli.


V tednu, ki je pred nami goduje sv. Cecilija, zavetnico cerkvenega petja – pevcev in organistov. Pri nas imamo vse nedeljske in praznične maše orglane, za kar gre zahvala našim organistom. Prav je, da ovrednotimo njihovo delo in dar, ki ga podarjajo župniji. Nabirka prihodnjo nedeljo bo zato namenjena za naše organiste. Dar za njih lahko oddate tudi v župnijski pisarni. Hvala za darove za njih ter hvala njim za vse.

 

V župnišču je že na voljo nov Marijanski koledar za leto 2020 po ceni 2,50 € in Mohorjeva družinska pratika 2020 po ceni 5,90 €.

 

Iz Revije Ognjišče so sporočili, da je celoletna naročnina na revijo Ognjišče za leto 2020  33,50 €.

 

 

V prihajajočem tednu godujejo: v ponedeljek je spomin na posvetitev bazilik sv. Petra in Pavla, v torek goduje Matilda, redovnica, v sredo Edmund, kralj, v četrtek je darovanje Device Marije, v petek goduje Cecilija, devica, v soboto na državni praznik Rudolfa Maistra goduje Klemen I., papež. Danes teden je 34. nedelja med letom, nedelja Kristusa Kralja.

 

 V tem tednu smo se poslovili od + Ivana Leša iz Zgornjega Partinja v njegovem 79. letu življenja in od + Oroslava Frasa iz Malne v 56. letu življenja. Gospod, daj jima večni pokoj. In večna Luč naj jima sveti.

 

 

Sv. maše v prihajajočem tednu.

 

Piškotke uporabljamo za izboljšanje naše spletne strani. Z uporabo naše spletne strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information