Sv.Lenart.jpg

Misel

Marija, Mati ljubljena,

izprosi Ti nam milosti,

da vsi Boga poslušamo

z življenjem čast mu dajemo.

Zdenka Serajnik

Stična 2013

 

Mladi iz dekanije Lenart na Festivalu Stična 2013

 

Tretja septembrska sobota je že tradicionalno rezervirana za srečanje katoliške mladine v Stični. Letos se nas je tam zbralo več kot 7000 mladih, vsi polni veselja, ljubezni in pripravljenosti pomagati ljudem v naši bližini. K temu je najbrž pripomogla tudi lepa sončna sobota. Geslo festivala je bilo: »Pojdite in naredite vse narode za moje učence« (Mt 28,19). Iz dekanije Lenart se nas je na festival z avtobusom odpravilo 50 mladih, duhovni vodja je bil lenarški kaplan g. Sebastijan Valentan.

S pomočjo številnih prostovoljcev festivala je bil organiziran poseben program za dijake ter študente in mlade v poklicih. Potekale so številne delavnice, ki so jih organizatorji razdelili v tri sklope: Govorim z Bogom, Misijonar po svetu in Misijonar v vsakdanjem življenju. Odvil se je tudi nogometni turnir, na katerem je sodelovala ekipa iz župnije Sv. Ana. Ves čas je bila priložnost za sv. spoved, v samostanski kapeli pa možnost za adoracijo.

Osrednji gost festivala je bil misijonar ljubezni, brat Stephen iz Avstralije, ki se je tudi osebno srečal z Materjo Terezijo. Njegovo poslanstvo je tudi širjenje karizme Matere Terezije. Povedal je: »Ljubimo ne tako, da delamo velike stvari, pač pa, da delamo majhne stvari z veliko ljubezni. Vse svoje življenje je samo dajala in dajala in se razdajala. Bila pa je zelo vesel človek in sad tega veselja je bilo globoko zadovoljstvo.«

sticna 2013 3

Vrhunec dneva je bila sv. maša, ki jo je ob somaševanju številnih duhovnikov daroval predsednik slovenske škofovske konference, škof Andrej Glavan. Veličastna pesem je odmevala v skupnem igranju in prepevanju novega Stična Benda (bravo »naš« Nejc Kurbus!) in združenega zbora.

sticna 2013 1

Škof Anton Jamnik je v pridigi prinesel pozdrave papeža Frančiška, s katerim je spregovoril nekaj besed na svetovnem dnevu mladih v Riu de Janeiru. Zaupal nam je, da ga je celo povabil v Slovenijo!

 Ob koncu festivala pa še žur s starim Stična Bendom in množica mladih je navdušeno prepevala, plesala, skakala,…

Polni veselja, razigranosti in lepih vtisov smo se odpravili proti domu, da v domačem okolju uresničujmo geslo letošnjega festivala in pričujemo o Jezusu in njegovem evangeliju.

sticna2013lenart 

Milena Grabušnik

Več fotografij pa si lahko ogledate v fotogaleriji.

Piškotke uporabljamo za izboljšanje naše spletne strani. Z uporabo naše spletne strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information