Sv.Lenart.jpg

Misel

Jezusove razprostrte roke govorijo, da je umrl za nas vse, za vse; nikomur ne odteguje svoje ljubezni, nikomur svojega odpuščanja.

sv. Janez XXIII.

Prvo sveto obhajilo in zahvala s. Majdi Tiselj

 

Hvala prvoobhajancem in njihovim staršem za vso sodelovanje v letošnjem veroučnem letu in še posebej v zadnjem tednu, ko so prvoobhajanci prejeli prvič najpomembnejša zakramenta h katerima smo kristjani vedno povabljeni in sta nam vedno na voljo: v soboto 21. maja so prejeli zakrament svete pokore ali sprave in teden kasneje, v soboto, 28. maja, zakrament svete evharistije ali prvo sveto obhajilo.

prvo obhajilo2022-1Hvala zborovodkinji in organistinji Mateji, osnovnošolcem in mladim, ki so pomagali pri prvoobhajilni slovesnosti ter ge. Majdi Kuhar in ge. Mariji Razlag za pripravo pogostitve za prvoobhajance in starše.

prvo obhajilo2022-3

Hvala njihovi katehistinji s. Majdi Tiselj, ki jih je skozi celotno leto skrbno spremljala. Z žalostjo sem v teh dneh sprejel novico, da s. Majda s tem tudi zaključuje katehetsko delovanje v pri nas. V letošnjem letu namreč zapušča Maribor in odhaja v drugo skupnost. Hvala s. Majdi za vsa leta, ko se je darovala kot katehistinja v naši župniji ter obilo Božjega blagoslova v novem okolju.

prvoobhajanci1

 

 

V torek, 31. 5. 2022 smo z prvoobhajanci in njihovimi starši imeli zahvalni piknik po letošnjem prvem svetem obhajilu in hkrati tudi slovo od s. Majde.

 

Hvala staršem prvoobhajancev in prvoobhajancem za vso sodelovanje pri pripravi in izvedbi.

Predvsem pa hvala s. Majdi, za vse kar je v teh 6-ih letih naredila za našo župnijo.

prvoobhajanci6

 Ob tej priložnosti smo se ji zahvalili tudi v imenu celotne župnije. V imenu nas vseh se je zahvalila tajnica župnijskega pastoralnega sveta mag. Jasmina Breznik.

prvoobhajanci10

 Zahvalila se je z besedami: "Spoštovana sestra Majda.

 V življenju pride čas, ko se je potrebno ustaviti, uzreti po prehojeni poti in se zahvaliti. Tako se tudi mi, lenarški župljani, danes želimo zahvaliti, vam sestra Majda, za vsa leta, ko ste bili z nami. Kar nekaj generacijam naših otrok ste delili znanje o veri in bili v veliko pomoč nam staršem. Pripravili in pospremili pa ste jih tudi vse do tega svečanega dne, ko Jezus z vso veličino vstopil v njihova srca. Z velikim veseljem, energijo in gorečnostjo ste jih spremljali. Tako je ta skupni čas bil ne le za naše otroke pač pa tudi za nas starše nekaj posebnega.

 Vemo, da včasih tudi ni bilo lahko, zato hvala, da ste zmogli in znali prebroditi tudi tiste težje trenutke.

 Danes nam je hudo, da odhajate, hkrati pa smo hvaležni za vaše služenje, vaše poslanstvo, ki je bilo namenjeno tudi nam, v naši župniji.

 Na poti novih izzivov, vam želimo veliko Božjega varstva, želimo vam, da vaše srce ostane še naprej goreče v služenju in naj se vaša energija in ljubezen do Jezusovega srca in Brezmadežne matere množita."

prvoobhajanci16

Avtor fotografij iz Radehove: Mitja Gomboc

 

Več fotografij iz zahvalnega piknika si lahko ogledate TUKAJ.

 

 

 

Pismo s. Majde Tiselj         Maribor: 27.6.2022

 

Spoštovani gospod župnik, starši in vsi, s katerimi sem se v šestih letih srečala!

Rada bi se vam zahvalila za vse, kar sem v 6 letih verouka skupaj z vami preživela. Bilo je veliko lepega, pa tudi nekaj preskušenj, saj nas je obiskala corona in nam zaprla pot, da bi se videvali pri verouku. Verouk na daljavo je bilo bolj zahtevno kot verouk v učilnicah. Ampak, skupaj smo našli pot, kako si pomagati, da smo v dveh letih in pol naredili vse, da pripeljemo otroke do prvega obhajila. Hvala g. župniku Marjanu Pučko, ki nam je vsem pomagal, imel je veliko idej, ene smo izpolnili, druge ne, je pa nam res pomagal in nas vzpodbujal, da nam je bilo lepo delati skupaj.

Hvala tudi organistki Mateji za vso razpoložljivost in čas. Prišla je takoj, ko smo jo potrebovali; pa tudi vsem, ki ste nam pomagali za prvo obhajilo v vseh letih.

Hvala ga. Majdi za razpoložljivost pri obhajilnih oblekah, in vsem, ki ste pomagali pri pogostitvi prvega obhajila.

Hvala g. Darkotu za vso pomoč v teh letih! In hvala vsem katehetom, ki smo skupaj sodelovali. Naj nas vse Gospod blagoslavlja še naprej. Molimo drug za drugega. Lahko rečem, da je smo delati vse v Božjo slavo!

Hvala staršem, ki ste mi prisluhnili tudi preko daljave, mi pošiljali naloge, slike, risbe v adventnem in postnem času in kašne ideje. Hvala za letošnji zaključek verouka- piknik. To morate še kdaj narediti, le pogum, to nas povezuje in združuje. Čutila sem se sprejeto in kaj je lepšega ko to?

Vse dobro in srečno.

s. Majda Tisel

 

 

Piškotke uporabljamo za izboljšanje naše spletne strani. Z uporabo naše spletne strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information