Sv.Lenart.jpg

Misel

Marija, Mati ljubljena,

izprosi Ti nam milosti,

da vsi Boga poslušamo

z življenjem čast mu dajemo.

Zdenka Serajnik

Koncert v cerkvi, 27. oktober

 

 

MISSA KATHARINA V CERKVI SV. LENARTA

 

Pihalni orkester Grenzlandtrachtenkapelle iz Cmureka in Cerkveno-prosvetni pevski zbor KD Sv. Ana so ustvarili vrhunsko umetniško glasbeno doživetje.

 koncert1

Missa Katharina - leta 2006 ustvarjeno ter 2007 nagrajeno delo nizozemskega skladatelja Jacoba de Haana, je bilo premierno izvedeno na slovenskih tleh, v nedeljo.27. oktobra 2019 v cerkvi sv. Lenarta. Pevci Cerkveno-prosvetnega pevskega zbora Kulturnega društva Sveta Ana pod vodstvom Natalije Šijanec, v sodelovanju s pihalnim orkestrom Grenzlandtrachtenkapelle iz avstrijskega Cmureka, ki ga že vrsto let vodi Walter Pock, so pripravili izjemen glasbeni dogodek. Poseben pečat je koncertu dala solistka mag. Johanna Frey.

 

Gre za zelo zanimiv koncert, ki mu pihalni orkester z nekoliko neklasično zasedbo daje poseben glasbeni pečati, zbor pa s svojo vedrino, ubranostjo svojevrstno zvočno protiutež.

Pihalni orkester - Grenzlandtrachtenkapelle iz občine Mureck, aktivno deluje že 165 let. Izredno dejavni so s svojimi nastopi tako doma kot v tujini, prav tako jim tudi mednarodna priznanja ter nagrade nikakor niso tuje.

koncert2

Cerkveno-prosvetni pevski zbor Kulturnega društva Sv. Ana, ki šteje 93 let delovanja, je zelo dobro poznan po širokem naboru pesmi, ki jih predstavlja ljubiteljem zborovskega petja. Predstavil se je po Sloveniji kakor tudi v tujini, zbor se redno udeležuje tekmovanj in strokovni ocenjevalci mu vedno namenijo visoke ocene.

 

V lenarški cerkvi je glasba zazvenela v izjemnem sozvočju. Glasba povezuje ljudi preko vseh meja, jih združuje in bogati. Hvala Cerkveno – prosvetnemu pevskemu zboru KD Sv. Ana, Pihalnemu orkestru Grenzlandtrachtenkapelle Mureck in številnemu občinstvu.

koncert12

Foto: Žiga Strmšek

Več fotografij si lahko ogledate TUKAJ.

Piškotke uporabljamo za izboljšanje naše spletne strani. Z uporabo naše spletne strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information