Sv.Lenart.jpg

Misel

Eden od problemov sodobnega človeka je, da imamo vsega preveč, da bi še znali uživati v drobnih stvareh.

Alexander Bloom

Umestitev g. župnika Marjana Pučka

 

 

V nedeljo, 1. septembra 2019, je bila med sveto mašo ob 1000 umestitev g. Marjana Pučka za župnika naše župnije.

umestitev1

Obred umestitve je vodil g. dekan dr. Janko Görgner.

umestitev13

umestitev14

 

Sv. mašo so sooblikovali g. Darko Žmavc, ministranti, pevci, zakonski skupini, molivci, Prenova, skavti, ...

 

Ga. Jasmina Breznik je g. župnika nagovorila v imenu celotnega občestva.

umestitev22

Duhovnik je neizmerno velik dar Božje ljubezni ljudem in župniji. S hvaležnostjo se danes obračamo Gospodu, za ta dar, saj nam je dano v svojo sredo sprejeti novo vez Božje navzočnosti, novega župnika.

 

Spoštovani g. župnik.

 

V imenu našega občestva prav lepo pozdravljeni in iskreno dobrodošli med nami.

 

Ko smo slišali, da se bo naš župnik po dolgih letih dela upokojil, smo se začeli spraševati, le kdo ga bo nadomestil. Zavedali smo se, da bo to ena prelomnica za vse nas in našo župnijo. Ni za skrivati, da nas je postalo tudi malce strah, saj smo se zavedali, da bo zamenjava župnika po dolgih letih za nas nova preizkušnja.

 

Naše misli so se umirile, ko smo izvedeli, da novega župnika že poznamo in je tako rekoč že med nami. Veseli smo bili te novice in veseli, da je Gospod dobro poskrbel za nas.

 

Posebej prelomen trenutek pa je tudi za vas g. župnik, saj po nekaj letih služenja kot kaplan in duhovni pomočnik sprejemate novo službo.

 

Čeprav ste z nami že nekaj časa in se že poznamo, je sedaj pred vami nova pot, pot, ki prinaša nove naloge, nove izzive, nove preizkušnje, nove odgovornosti. Na tej poti pa niste sami, stojimo vam ob strani. Verjamemo, da bomo s skupnimi močmi, povezanostjo in trdno vero uspešno gradili naše občestvo.

 

Želimo vam, da bi imeli veliko moči za oznanjevanje, da bi pogumno sprejemali izzive in uresničevali vse naloge. V preizkušnjah pa naj vas spremlja misel, da smo hvaležni za vaše služenje, da vas podpiramo in smo z vami tudi v molitvi.

 

Želimo si, da bi z veseljem vodili našo župnijo. Želimo si, da bi se med nami tako dobro počutili, da ostanete tukaj dlje kot leto ali dve.

 

Naj vas Božje varstvo vsak dan varuje in obilno blagoslavlja.

 

Za dober in lažji začetek boste potrebovali okrepčilo in razkužilo. Za to pa smo tudi poskrbeli.

umestitev24

umestitev26

umestitev27

umestitev30

Po sv. maši se je druženje nadaljevalo v Centru Slovenskih goric. Zato iskrena hvala občini Lenart in g. županu dr. Janezu Krambergerju za možnost uporabe Centra Slovenskih goric, aktivu kmečkih žena, društvu vinogradnikov ter vsem ostalim darovalcem.

umestitev35

 

Ob koncu pa še del voščila, ki ste ga g. župnik prejeli:

"Če Vas Bog ne bi potreboval pri nas, Vas ne bi poslal med nas."

 

 

 

Več fotografij si lahko ogledate TUKAJ.

 

 

Piškotke uporabljamo za izboljšanje naše spletne strani. Z uporabo naše spletne strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information