Sv.Lenart.jpg

Misel

Človek je kot zrno riža, ki se kuha v loncu: včasih na površini, včasih na dnu.

madžarski pregovor

Župnijski misijon, 12.-21. oktober

 

V župniji sv. Lenarta v Sl. goricah je od 12. do 21. oktobra potekal župnijski misijon, ki je nosil pomenljiv naslov "Za odnose gre". Med nami so bili trije misijonarji patri jezuiti: Lojze Markelj, Beno Lavrih in Vili Lovše. Misijon2018 1

Srečanja in nagovori so bi namenjeni vsem skupinam in ljudem v župniji ter širše. Osvetljevali so nam vrednote življenja ter nakazali rešitve naših duhovnih vprašanj in iskanj. Posebej so bila pripravljena srečanja za mlade, za bolnike in trpeče, za župnijske sodelavce, za samske, ločene, vdove in vdovce, za molivce, starejše in stare starše, tiste, ki oblikujejo javno življenje, za poročene in neporočene pare in za moške. Misijonarji so bili na voljo tudi za duhovni pogovor in sveto spoved. Obiska misijonarja na domu pa so bili deležni bolni in onemogli ter so bili na tak način vključeni v župnijsko dogajanje. Med mislimi misijona je tudi to, da se moramo zavedati, da smo vsi mi misijonarji, da nas Bog ljubi in sprejema ter nam daje zgled in naročilo, da tudi mi tako delamo in živimo. Večkrat smo prizadeti in delamo napake, a je potrebno narediti korak do sprave in graditi mostove med ljudmi.

 

Zaključek misijona je bil na misijonsko nedeljo. Dnevi v času misijona so bili duhovno bogati, razgibani, s pogovori in srečanji smo utrjevali našo skupnost, za kar so bili zaslužni misijonarji, ki so z nami preživeli teh deset dni. Iskrena hvala misijonarjem, da so bili pripravljeni priti v našo župnijo, voditi in sodelovati v misijonu, predvsem pa z nami deliti svoje znanje in izkušnje. Hvala za vsako srečanje, pogovore, obiske, za skupno preživete trenutke.

 

Naše svetišče je že od župnijskega dneva bogatejše za čudovito podobo bl. Antona Martina Slomška, ki jo je naslikal slikar in arhitekt Tadej Žugman. Umetnik je bil prisoten tudi ob zaključku misijona. Ponosni smo, da ta umetnina krasi našo cerkev in ponosni tudi zato, ker avtorjeve rodne korenine segajo v naš kraj. Sporočilna podoba Slomška je skrbno premišljena in dodelana v vse detajle. Tako nas bo vedno znova živo nagovarjala, spominjala na delo in življenje našega škofa, pesnika in pedagoga.

Misijon2018 2

 

Milena Grabušnik in Jasmina Breznik

Foto: Magda Leš

Več fotografij si lahko ogledate v GALERIJI.

Piškotke uporabljamo za izboljšanje naše spletne strani. Z uporabo naše spletne strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information