Sv.Lenart.jpg

Misel

Človek je kot zrno riža, ki se kuha v loncu: včasih na površini, včasih na dnu.

madžarski pregovor

Fijaužev memorial 2018

 

Kolpingova družina Kamnica se vsako leto, z organizacijo Kolpingovega nogometnega turnirja, pokloni spominu na našega prvega predsednika in prijatelja Antona Fijauža. img 2773

Kot eden od ustanoviteljev Kolpingove družine Kamnica je vedno na prvo mesto postavljal druženje. Kot vse druge oblike druženja je Tone podpiral tudi športnike. Nogometaši naše Kolpingove družine smo mu vedno bolj hvaležni za vse kar je storil za nas in našo Kolpingovo družino Kamnica. Tako smo v spomin in zahvalo našemu prvemu predsedniku KD Kamnica že šestič organizirali nogometni turnir »Fijaužev memorial«. Istočasno je bilo postavljeno na ogled nekaj slikovnega gradiva, preteklega obdobja druženja mladih in našega Toneta.

img 2767

V soboto, 21. 4. 2018 smo začeli letošnji turnir z molitvijo na Tonetovem grobu in nadaljevali z nogometom v športni dvorani Zavoda Anton Martin Slomšek. Sodelovale so 4 ekipe. KD Remšnik, KD Lenart in dve ekipi iz domače KD Kamnica. Prvo ekipo iz Kamnice, KD Kamnica Urban, ki je bila hkrati tudi organizator turnirja, so zastopali že izkušeni športniki glede na njihove številne mednarodne Kolpingove udeležbe izven naše domovine. Drugo kamniško ekipo pa so sestavljali mladi člani Kolpingove družine KD Kamnica - animatorji, ki že skrbno pripravljajo program dela za letošnje julijske Kolpingove počitniške dni za otroke v Kamnici.

img 2774

Veseli nas, da sta obe gostujoči ekipi iz KD Remšnik in KD Lenart že tradicionalni udeleženki na našem Kolpingovem nogometnem turnirju. Vse ekipe so pokazale in dokazale, da se lahko za prehodni pokal bori tudi na prijateljski način igranja nogometa. Tako smo po končanem turnirju vsi lahko zaploskali letošnjemu zmagovalcu, ekipi KD Lenart. Lenartčani so ponosno prevzeli prehodni pokal, ki jim ga je izročil duhovni vodja Kolpingovega združenja Slovenije gospod Jože Povh. Ta prehodni pokal je bil vsem na ogled na oltarni mizi v cerkvi sv. Lenarta pri svetih mašah v nedeljo, 22. 4. 2018.

img 2777

Veselo druženje se je po podelitvi prenosnega pokala in priznanj nadaljevalo ob topli malici in hladni pijači v prostori restavracije Zavoda AMS.

Vsem sodelujočim ekipam se zahvaljujemo za udeležbo in pošteno igro. Največja zahvala gre Kolpingovemu združenju Slovenije, ki nas podpira pri izvedbi športnega dogodka. Zahvala gre tudi Bogdanu Fluher in športnikom ekipe KD Kamnica Urban za organizacijo in izvedbo tega turnirja, kakor tudi gospodu Janku Heričko, pobudniku tega turnirja, ki je prispeval prehodni pokal in priznanja, Zavodu Anton Martin Slomšek, ki nam daje svojo lepo dvorano in restavracijo v uporabo in vsem, ki ste kakorkoli pomagali pri organizaciji turnirja.

Kamniška Kolpingova družina si vsako leto želi na turnirju še več Kolpingovih družin za to vas že sedaj lepo vabimo na 7. Kolpingov nogometni turnir »Fijaužev memorial«, ki bo 20. 4. 2019!

img 2775

Štefan Hlevnjak

Piškotke uporabljamo za izboljšanje naše spletne strani. Z uporabo naše spletne strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information