Sv.Lenart.jpg

Misel

V dajanju prejmemo.
Skozi odpuščanje nam je odpuščeno.
Skozi umiranje (jaza) se rodimo v večno življenje.

sv. Frančišek Asiški

 

Srečanje ministrantov mariborske škofije 2014

 

V soboto, 25. oktobra 2014 so se v prostorih Zavoda Antona Marina Slomška na Vrbanski cesti 30 v Mariboru, pomerili v znanju o apostolu Petru ministranti in ministrantke mariborske nadškofije. Srečanja se je udeležilo 120 ministrantov in ministrantk iz 13 župnij. V znanju se je pomerilo 14 skupin po trije, saj je ena župnija prijavila kar dve skupini tekmovalcev.

IMG 7064

Sobotni program je bil zelo pestro oblikovan. Ob 1000 uri je bila sveta maša, sledil je kviz o apostolu Petru in na koncu so se navdušeni ministranti in ministrantke pomerili še v nogometu. Za glasbo je skrbela Fani Pečar z ekipo. Izvedbo kviza pa je moderiral kaplan Gašper Otrin SDB. Za tekmovalno vzdušje sta ves čas skrbela župnika Igor Novak in Jože Povh, medtem, ko je s. Štefka Klemen OSU posnela najboljše fotografije.

IMG 7111

Iz večina prijavljenih župnij so prišli tudi navijači, ki so budno spremljali potek kviza in tekmovalce navdušeno bodrili. Nekateri so s seboj prinesli celo transparente, s katerimi so svojim tekmovalcem vlivali poguma. Nastopajoči na kvizu so pokazali veliko znanja in tudi zelo težka vprašanja jih niso zmedla. Več ekip se je na koncu moralo pomeriti še z dodatnimi vprašanji. Največ točk je zbrala zmagovalna ekipa treh deklet iz župnije sv. Peter Malečnik. Drugo in tretje mesto pa sta si delili dve ekipi ministrantov iz župnije sv. Lenart v Slovenskih Goricah.

Po kvizu so se ministranti in ministrantke pomerili še v malem nogometu. V veliki telovadnici na Vrbanski, so lahko hkrati tekmovale po tri ekipe nogometašev. Iz nekaterih župnij so na pomoč prišli še starejši ministranti, mladinci, ki so prevzeli vlogo nogometnih sodnikov. Medtem, ko so posamezne ekipe tekmovale v nogometu, so navijači njihovo igro spremljali z glasnimi vzkliki in ploskanjem. Po uri in pol navdušenih iger so se pomerile še najboljše ekipe. Zmago v nogometu so si priborili fantje iz župnije Zreče, na drugo mesto so se uvrstili ministranti iz župnije sv. Lenart v Slovenskih Goricah, na tretje mesto pa ministranti iz župnije Maribor Tezno.

Po končanem kvizu in nogometu so se tekmovalci in njihovi navijači zbrali še v jedilnici, kjer so se ob topli malici okrepili in odžejali. Nekateri ministranti so si na svojih prenosnih telefonih še pogledali posnetke najboljših golov in čestitali strelcem. Vse skupine, ki so sodelovale so prejele pohvalo in veliko čokolado. Voditelj centra za duhovne poklice dr. Stanislav Slatinek se je vsem udeležencem na koncu zahvalil za njihovo udeležbo, jih pohvalil, da so pokazali odlično znanje in prijateljsko igro v nogometu, ter jih povabil, da se prihodnje leto zopet udeležijo ministrantskega turnirja za mariborsko nadškofijo.

Iskrene čestitike našim ministrantom za odlično dosežena mesta!

 

 

 

 Dodajamo še pogled na srečanje kot ga je videl naš ministrant.

 

Miniškof 2014

 

Najprej, kaj je to Miniškof? To je minstrantsko tekmovanje v nogometu, kvizu (vsako leto o drugem svetniku) in tudi v odbojki, ki pa je letos ni bilo.

Najprej smo se dobili v župnišču Sv. Lenarta, kjer smo malo povadili znanje o Sv. Petru. Potem nam je g. kaplan kupil rogljičke in nato smo se odpravili v Maribor na Škofijsko gimnazijo, kjer se je odvijalo srečanje. Najprej smo imeli sveto mašo, potem pa so mize preuredili za kviz. V prvi skupini Lenarta so bili Jan Breznik, Filip Vinter in Filip Rojs. V drugi skupini pa smo bili Aleks Jančič, Domen Sirk in Peter Rojs. Bilo je zelo težko, a obe skupini sta prišli v finale. Druga skupina je bila tretja, prva pa se je zelo dolgo borila z Malečnikom, a je na koncu pristala na drugem mestu.

miniskof1

Druga stvar na srečanju pa je bil nogomet. Bili smo zelo dobri (morali bi biti na 1. mestu). Po prvih dveh tekmah smo šli na tribuno in g. kaplan nam je povedal, kaj smo naredili narobe in kaj bi še lahko naredili. Naslednjo tekmo smo jih "zmleli". Zapletlo se je, ko smo igrali z Zrečami, ki niso igrali fair play. Jan Breznikje bil vratar, dal je stik, Žiga Breznik je streljal in zadel gol. Gol je bil veljaven. Čez pol ure so Zreče začele protestirati. Celo en izmed gledalcev je prišel dol. Gol je bil razveljavljen po pol ure. Potem smo streljali enajstmetrovke in izgubili tekmo. Bili smo besni, saj ne more nekdo šele čez pol ure razveljaviti gol.

miniskof2

Sledila je podelitev priznanj in dobili smo priznanje za 2. in 3. mesto na kvizu ter priznanje za 2. mesto pri nogometu. Za vsako priznanje smo dobili še eno veliko Milka čokolado (pa še eno za tolažilno nagrado, zaradi nepravične sodbe).

                                                                                        Peter Rojs

miniskof3

Piškotke uporabljamo za izboljšanje naše spletne strani. Z uporabo naše spletne strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information