Sv.Lenart.jpg

Misel

Toliko skrbi nas tlači … Ali ni do pike vse enako, kot pri nevernih?
Skrbi ostanejo, toda v drugačni luči! V luči zaupanja, da svoje skrbi NANJ preložimo.

mgr. Lojze Kozar 

Oratorij 2019, 25. - 30. junij

 

 

Oratorij 2019: od 25. do 30. junija 2019

 

"IMAŠ MOČ"

Oratorij19Letošnji Oratorij nosi naslov »IMAŠ MOČ".

 

V letu 2019 bo za oratorijsko temo spet na vrsti literarni junak. Navdušil nas je legendarni Peter Klepec. Razlogov za takšno izbiro je več.

Peter Klepec je najprej slovenski junak, čigar zgodba je globoko zakoreninjena v naših pripovedkah. Lahko rečemo, da pooseblja tisto najboljše v slovenskem narodu, ki je na videz majhen in slaboten, a v sebi skriva neizmerno moč, ki zlomi katero koli velesilo. Vrednote, po kateri živi in se ravna, pa so temeljne krščanske vrednote: odpuščanje, zaupanje, vera, ljubezen, ponižnost, delo, pomoč bližnjemu ...

 

Kratek povzetek zgodbe

Peter je preprost, slaboten fantič brez očeta iz Osilnice, ki si služi kruh kot pastir. A zaradi njegove slabotnosti ga izkoriščajo drugi pastirji in si ga naredijo za pravega hlapca. V svoji stiski prosi Boga za moč, da bi se jih lahko obranil in Bogu mu željo izpolni. Od takrat se pastirji in sovaščani bojijo njegovega maščevanja, toda Klepec jim odpusti in se odloči svojo moč uporabiti za to, da bo sebi in svoji materi uredil njivo na prej neuporabni zemlji, da se bosta lahko sama preživljala.

Nekega dne v vas pripotuje kraljevi sel, ki išče junaka, ki bi se bojeval z velikanskim bojevnikom napadajočih Tatarov in tako kraljestvo ubranil pred vojno. Peter se odloči, da bo kralju priskočil na pomoč. Velikana premaga in Tatare prežene, vendar kralj snede svojo besedo in odlaša s Klepčevo nagrado.

Koliko časa bo trajala Petrova potrpežljivost in kako se bo njegova zgodba končala? Izvedeli bomo na ORATORIJU 2019! 

 

 

 Skozi igro, pogovore, delavnice, petje in molitev bomo iskali pot do Boga, do prijateljev in do sebe!

 

Zato vas vabimo, da od 25. 6. do 30. 6. 2019 skupaj z nami koristno izrabite čas!

Skupaj z vodjem odprave katehetom Andrejem in veselimi, razigranimi ter navihanimi animatorji bomo peli, se igrali, plesali, odkrivali, molili,….se imeli VAAAUUU!

 

KDO? Na Oratorij lahko prijavite otroke stare od 4 do 15 let.

 

CENA letošnjega Oratorija bo 20 € za prvega otroka. Če bosta prijavljena dva iz iste družine bo cena za drugega 15 €, za tretjega 10 €, četrti pa ima zastonj. S tem denarjem bomo pokrili stroške kosila, hrano zaključnega piknika, materiala za delavnice in ostale pripomočke (delež stoškov nosi tudi župnija). V primeru, da niste finančno zmožni prispevka poravnati, prijavnico vseeno oddajte g. župniku, naj otroci zaradi tega ne bodo prikrajšani za vsaj nekaj veselja v počitnicah.

Vsi tisti, ki lahko darujete za projekt Oratorij več, kot znaša vaš prispevek, boste postali »botri Oratorija«. Znesek, ki ga darujete, označite pri prispevku. Hvala.

 

PRIJAVA: Zaradi lažje organizacije je zaželjeno, da izpolnjeno prijavnico čimprej oddate v župnišče g. župniku, NAJKASNEJE DO 20. 6. 2019.


ORATORIJSKA NOČ

Letošnja oratorijska noč bo iz ČETRTKA, 27. 6. na PETEK, 28. 6. 2019. To je noč, ko otroci doživijo z animatorji posebno pustolovščino, ko bodo oratorijski program doživeli ponoči in noč prespali v župnišču ter petkov dan začeli z zajtrkom.

Če se boste odločili, da se vaš otrok udeleži ORATORIJSKE NOČI, vas naprošamo, da mu zvečer daste s sabo dvoje oblačil in pižamo ter pribor za osebno higieno ter spalno vrečo in podlogo za spanje (ali morda posteljni nadvložek) na katerem bo otrok spal.

Župnik Martin in katehet Andrej z animatorji

Vabljeni!!!


 

HIMNA Oratorija 2019

 

 

PRIJAVNICA

 

Piškotke uporabljamo za izboljšanje naše spletne strani. Z uporabo naše spletne strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information