Sv.Lenart.jpg

Misel

Na svetu je dovolj bogastva za nas vse, če bi le imeli oči, da bi ga videli, in srce, da bi ga ljubili, in roko, da bi jemali tudi zase ...

L. M. Montgomery

Teden karitas 2020, 23.11. - 29.11. 2020

 

»SLIŠIM TE«, 23. 11. – 29. 11. 2020

 

Karitas
Letošnji Teden Karitas bo potekal od ponedeljka, 23. 11. 2020, do nedelje, 29. 11. 2020. S Tednom Karitas bomo obeležili 30 letnico organizirane oblike delovanja Karitas v Sloveniji. V tednu Karitas nas bo letos nagovarjalo geslo »Slišim te«.
 

Nadškof Cvikl je ob tem povedal: »Letošnji teden Karitas bo drugačen, kot so bili dosedanji. Manj prazničen, pa bolj delaven. Vedno bolj se kaže, da ljudje v tem času negotovosti, strahu in nenehne grožnje potrebujejo psihosocialno pomoč. Z drugo besedo: iščejo nekoga, ki jih bo slišal in komur bodo lahko zaupali svoje težave. Malo je potrebno za povrnitev upanja: človeka je treba opaziti, ga sprejeti, mu prisluhniti, samo tako se bo počutil sprejetega, razumljenega in spoštovanega...«

Tako je za vse nas vabilo, da se ustavimo in prisluhnemo drug drugemu.

 

Romanje prostovoljcev Karitas na Slomškovo Ponikvo

Zaradi epidemije s Covid 19 letos tradicionalno romanje sodelavcev Karitas na Slomškovo Ponikvo odpade.

Sveta maša za sodelavce Karitas bo v nedeljo, 29. 11. 2020, ob 1000 v maribosrki stolnici, kjer bo maševal mariborski nadškof in predsednik Slovenske karitas Alojzij Cvikl. Sveto mašo bo mogoče spremljati preko neposrednega prenosa na RTV SLO, 1. program.

 

Klic dobrote 2020

V sredo, 25. 11. 2020, bo potekal že 30. dobrodelni koncert Klic dobrote za pomoč družinam v stiski.

Zaradi epidemije bo izvedba koncerta v studio 1, RTV Slovenije. Spremljamo pa ga lahko v neposrednem prenosu na I. programu RTV Slovenije, Radia Slovenije in Radia Ognjišče od 2005 dalje.

 

V času koncerta in tudi še ves december bomo zbirali sredstva za pomoč slovenskim družinam v stiski. Vabljeni, da se nam pridružite na enem izmed naštetih medijev.

 
Več o koncertu si lahko preberete TUKAJ.

 Vir: http://www.karitas.si

 

 

Tudi naša župnijska Karitas letos obeležuje 30 let svojega delovanja. V župnijski kroniki ni zapisan točen datum ustanovitve. Piše pod leto 1990, da so se v decembru začeli zbirati prostovoljci Župnijske Karitas in da, je vodenje prevzel g. Edvard Kurnik. Hvala ustanoviteljem naše Župnijske Karitas - g. Edvard Kurniku, ki že uživa večnost pri Nebeškem očetu in g. častnemu naddekanu g. Martinu Bezgovšku. Hvala tudi ge. Marici Ajlec, ki se je hitro po ustanovitvi pridružila in kmalu prevzela vodenje Župnijske Karitas, vse do lanskega leta, ko sta vodenje prevzela ga. Majda Kuster in g. stalni diakon Darko Žmavc. Hvala in čestitke vsem članom Župnijske Karitas ob 30. letnici delovanja.

Piškotke uporabljamo za izboljšanje naše spletne strani. Z uporabo naše spletne strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information