Sv.Lenart.jpg

Misel

Ni človeka, ki ne bi hotel dobrega, kot ni vode, ki ne bi tekla dalje.

 Meng Ce

Enodnevno župnijsko romanje na avstrijsko Koroško, 10. junij

 

V soboto, 10. 6. 2023, romamo v župnijo in občino Bad Sankt Leonhard im Lavanttal.

 

Odhod avtobusov bo ob 830 iz avtobusne postaje.

 

Tisti dan bo v Lenartu samo jutranja maša, večerna maša bo na romanju.

 

Najprej bomo obiskali pastoralno zvezo Dravograd v Viču pri Dravogradu. Si ogledali tamkajšnjo cerkev sv. Lenarta in se srečali z našim rojakom Frančekom Kranerjem, ki župnikuje v tej pastoralni zvezi.

Nato nas bo pot vodila v katoliški dom prosvete Sodalitas v Tinjah na Avstrijskem Koroškem. Na spletu se predstavljajo takole: »Katoliški dom prosvete Sodalitas je hiša izobraževanja, dialoga, umetnosti in srečanja. Začetki hiše segajo v trideseta leta preteklega stoletja. Iz nekdanje skromne hiše duhovnih vaj je z leti nastal sodoben seminarski in konferenčni center.« Pri njih bomo tudi imeli kosilo.

 

Po kosilu pa bomo poromali proti sv. Lenart. Mimo Št. Andraža, od koder je škof Slomšek prestavil škofijski sedež v Maribor bomo prišli do občine in župnijske cerkve Bad Sankrt Leonhard im Lavanttal. Tam bomo imeli romarsko sveto mašo in nato bomo mimo Gradca pot nadaljevali proti domu.

 

Prostovoljni dar za delno pokritje stroškov prevoza in kosila je 20 EUR.

 

Potrjujem, da bomo romali z dvema avtobusoma.

 

 

 

Piškotke uporabljamo za izboljšanje naše spletne strani. Z uporabo naše spletne strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information