Sv.Lenart.jpg

Misel

Nekega dne se boš zbudil in ne bo več časa, da bi naredil tisto, kar si si od nekdaj želel.

Naredi to zdaj!

Paulo Coelho

Navodila slov. škofov v času epidemije COVID-19 - 16. oktober

 

 

Vsa navodila škofov v teh dneh preizkušnje si lahko preberete TUKAJ. 

 

 

V petek, 16. oktobra 2020, smo prešli v rdečo regijo, kar pomeni, da so svete maše darujejo brez navzočih vernikov in ves verouk poteka na daljavo.
Svete maše iz župnijske cerkve si bo možno ogledati preko župnijske Facebook strani samo v realnem času in ne kot posnetek. Tako bodo maše med tednom ob 1800 uri in v nedeljo ob 800 uri, ko bo prenos maše tudi na valovih radia Slovenske gorice. Za prenos maše na župnijski Facebook strani smo pridobili dovoljenje nadškofije.

 

Vsako nedeljo bo tudi prenos maše iz mariborske stolnice na RTV SLO. Vsak dan so maše tudi na TV Exodus.

Ob nedeljah, in v kolikor bi želel tudi kdo med tednom, vabljeni k individualnemu prejemu svetega obhajila.

Ob nedeljah Vas bom pričakoval v župnijski cerkvi po maši od 900 ure naprej do 1100 ure. Tudi po tej uri je možno, le da ne bom čakal v cerkvi. Po tej uri prosim pozvonite na župnijska vrata ali predhodno pokličite. Prejem obhajila naj bo res individualen ali v sklopu družine.

 V cerkev stopamo PRI GLAVNEM VHODU - POSAMIČNO na razdalji vsaj 2 metra drug od drugega, z masko na obrazu in ob razkuženju rok. Med hojo k oltarju po tihem molimo KESANJE in OČENAŠ. Od duhovnika prejmemo sveto obhajilo in Božji blagoslov. Po obhajilu lahko vzamemo župnijski list, revije in tudi, v kolikor kdo želi, kaj darujete za Cerkev.  V sveti tihoti zapustimo cerkev pri stranskih vratih in se odpravimo domov v molitvenem duhu (z Jezusom v srcu).

V kolikor smo v cerkvi res sami, lahko skupaj z duhovnikom zmolimo kesanje in uče naš pri oltarju in se v kratki tihoti zahvalimo za prejem obhajila.

Med tednom bo Cerkev od 900 ure do 1500 ure odprta za osebno molitev, pri kateri se sme naenkrat zbrati največ 10 ljudi ob upoštevanju NIJZ določil.

 Za vse morebitne nejasnosti prosim pišite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali me pokličite na 031/349-805. 

Ostanimo povezani v tem obdobju preizkušenj še posebej preko osebno molitve in prošnje za zdravje.

Marjan Pučko, župnik

Celotna navodila škofov si lahko preberete TUKAJ.

 

 

Piškotke uporabljamo za izboljšanje naše spletne strani. Z uporabo naše spletne strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information