Sv.Lenart.jpg

Misel

Kdor vero izgubi, vse izgubi:

luč mu ugasne sredi trde noči.


bl. A. M. Slomšek

Koronavirus - NUJNO OBVESTILO

 

Vsak se sprašuje zakaj taki ukrepi? Tudi meni se je pojavilo to vprašanje, a vedno bolj v sebi čutim, da so potrebni, da zajezimo širitev CORONA virusa. Nastradajo zmeraj ljudje z najšibkejšim zdravjem. Ukrepi so potrebni, da zaščitimo sebe in njih.

 

 

Ukrepi, ki veljajo do nadaljnjega:


 - Od jutri naprej duhovniki opravljamo svete maše po oznanjenih namenih izključno zasebno, torej brez ljudstva. Mašne namene najdete na župnijski spletni strani. V dnevu povabljeni, da se kot družina zberete in skupaj molite za mašni namen, ki bo tisti dan darovan, ter tudi za uspešno ustavljanje epidemije.


- Cerkev bo v prvih dneh zaprta, dokler ne dobimo dostave razkuževala in dezinfekcijskega sredstva v večjih količinah in ko dobimo bo odprta in dvakrat skozi dan zaprta za uro, ker jo moramo 2 x na dan razkuževati. Urnik, kdaj jo bomo razkuževali bo objavljen v prihodnjih dneh.


- Župnijska pisarna ne posluje – poslujemo samo in izključno po telefonu GSM 031 349 805 (župnik) ali e-mail:Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. .

 

- Vsi zakramenti – krsti in poroke so do nadaljnega odpovedani. Prosimo, če starši pokličete župnika za nadaljne informacije.

 

- Vsa župnijska srečanja, dogodki, delovne akcije in sestanki so odpovedani.


- Verouk v župniji je do preklica odpovedan. Otroci skupaj s starši predelajo učno snov tekočega tedna.


Berite Božjo Besedo na:https://www.biblija.net/
Vsakdanjo molitev Cerkve – brevir – in Božjo Besedo lahko spremljate na:https://hozana.si/

 

Maše so vsak dan na TV Exodus ob 12.00, 18.00 in 24.00:https://www.exodus.si/, na Nova24 TV ob 7.00 prenos maše papeža Frančiška s slovenskim prevajanjem ali po radiju:https://radio.ognjisce.si/. V času epidemije bo nedeljska sveta maša tudi RTV SLO 2 neposredni prenos iz mariborske stolnice. Mašo bo daroval msgr. Alojzij Cvikl.

 

Močno okrepimo molitev in prejmimo vsak dan duhovno obhajilo.

 

Za vse nadaljne informacije spremljajte župnijsko spletno in Facebook stran.

Marjan Pučko, župnik

Piškotke uporabljamo za izboljšanje naše spletne strani. Z uporabo naše spletne strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information