Sv.Lenart.jpg

Misel

Če želiš nekaj, kar nisi nikoli imel, potem moraš storiti nekaj, kar nisi še nikoli naredil.

Thomas Jefferson

Izredni misijonski mesec oktober 2019

 

Na željo papeža Frančiška, bo oktober »Izredni misijonski mesec«.

Papež Frančišek namreč želi, da bi se obudila in prebudila misijonska zavest vse Cerkve, ki je garant prihodnosti in obet prenove Cerkve v duhu poslanstva in izpolnjevanja zadnjega Jezusovega naročila učencem: »Pojdite po vsem svetu in oznanite evangelij vsemu stvarstvu« (Mr 16,15).

»Izredni misijonski mesec oktober 2019« tako predstavlja uvod v dogajanje, za katerega upamo da bo, v pristnem razumevanju misijonskega duha, bistveno in pozitivno zaznamovalo nadaljnji razvoj Cerkve.

 

 

 

Papež Frančišek je 22. oktobra 2017, na misijonsko nedeljo, z javnim oznanilom po opoldanski molitvi Gospodovega češčenja na Trgu sv. Petra v Vatikanu, razglasil izredni misijonski mesec oktober 2019 kot poseben čas za poživitev misijonskega poslanstva Cerkve.

 

Katoliška občestva v Cerkvi na Slovenskem, od škofij, župnij do redovnih skupnosti, cerkvenih ustanov in gibanj, so povabljena, da v letu 2019, zlasti v mesecu oktobru, pripravijo vsaj eno pobudo na svojem področju z misijonskimi vsebinami. 

 

Za to priložnost je na voljo posebna spletna stran: http://www.october2019.va/en.html.

 

 

Štiri smernice
Junija in septembra 2017 so vodstva Kongregacije in Papeških misijonskih družb (PMD) na delavnih srečanjih določili 4 poglavitne razsežnosti za IMMO 2019:
1) Osebno srečanje slehernega vernika z Jezusom Kristusom, ki je živo navzoč v svoji Cerkvi po Evharistiji, branju Božje besede ter osebni in občestveni molitvi;
2) Razširiti pričevanje svetnikov misijonarjev (že kanoniziranih in v postopkih)
3) Svetopisemsko, katehetsko, duhovno in teološko izobraževanje in usposabljanje za misijonsko dejavnost
4) Konkretna pomoč – zavzetost vse Cerkve, da bo skrbela za »stroške« širjenja evangelija, versko izobraževanje in misijonsko osveščanje, še posebej v najbolj revnih občestvih Cerkve.

 

VIDEO

Vir: https://katoliska-cerkev.si

 

Piškotke uporabljamo za izboljšanje naše spletne strani. Z uporabo naše spletne strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information