Sv.Lenart.jpg

Misel

Beseda je most, ki združuje,

ključ, ki odpre,

balzam, ki blaži,

lahko pa je tudi zid, ki ločuje,

ključ, ki zaklepa,

strup, ki razjeda...

Sklepi zadnje seje ŽPS, 3.9.2019

 

SKLEPI ŽUPNIJSKEGA PASTORALNEGA SVETA PO SEJI 3. 9. 2019

 

 

Prisotnih je bilo 23 članov župnijskega pastoralnega sveta.

 

Še enkrat povabljeni k sodelovanju in pomoči pri življenju in delu v Župniji, kot je že bil sklep 2. marčevske seje ŽPS. Dela, kjer se lahko vključimo in pomagamo v Župniji so: čiščenje župnijske cerkve in učilnic, pranje, likanje, krašenje cerkve, skrb za kurjavo, košnja, sodelovanje z lokalno skupnostjo, urejanje župnijskega facebook profila, … Vabljeni k sodelovanju.

 

 

SKLEPI TOKRATNE SEJE:

 

Sklep 1: Verouk za veroučence prvega razreda bo 1X na mesec. Verouk bo potekal ob 900 uri.

 

 

Sklep 2: Prispevek za verouk znaša 20 € in vključuje strošek učbenika, delovnega zvezka, liturgičnega zvezka, kurjave in strošek prispevka za kateheta.

 

 

Slep 3: Po župnijskem dnevu (6. 10. 2019) bodo svete maše po spremenjenem urniku maš in sicer v:

  • ponedeljek: zvečer,
  • torek in sreda: zjutraj,
  • četrtek, petek: zvečer,
  • soboto: zvečer in je kot sobotna nedeljska večerna maša in 
  • nedeljo: ob 800 in 1000 uri.

Ob prvih četrtkih, petkih in sobotah bodo maše kot po sedanjem urniku – zjutraj in zvečer.

 

 

Sklep 4: Obnova misijona bo od 31. 10. 2019 do 3. 11. 2019. Voditelja misijona bosta p. Vili Lovše in p. Marjan Kokalj. Geslo: Za odnose gre.

 

 

Sklep 5: V nedeljo, 6. 10. 2019, bo župnijski dan in sprejem novo posvečenega stalnega diakona g. Darka Žmavca. Sveta maša bo samo ena, ob 1000 uri. Po kosilu  bo ob 1500 uri sklep praznovanja z večernicami – litanije in blagoslov z Najsvetejšim.

 

Ker sta tokrat združena dva dogodka, ki zahtevata več priprave, prosimo posameznike, ki bi bili pripravljeni pomagati pri organizaciji, pripravi in sami izvedbi, da priskočijo na pomoč. Prav tako se priporočamo za materialne in finančne darove za pokritje stroškov te slovesnosti. Vse nadaljnje informacije dobite pri g. župniku Marjanu. Prosimo ter hvala.

Piškotke uporabljamo za izboljšanje naše spletne strani. Z uporabo naše spletne strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information