Sv.Lenart.jpg

Misel

Kolikor je visoko do neba, tako globoko je do človeka.

Mirko Božič

Nedeljski nagovor p. Bena Lavriha

 


 

2. postna - papeška nedelja, 17. 3. 2019

 

 

Ne bojmo se sprememb

 

 Najboljše je tako, kot je in je bilo. Navadili smo se na stare pobožnosti in prihajamo pred Boga z vsem, kar smo se naučili. Molitve znamo, v glavi imamo še nekaj zapovedi in tako gremo naprej.

 

 Človeštvo se spreminja, narava se spreminja, človek se spreminja. Se je Kristus spremenil v zadnjih desetletjih? Je kaj narobe z nami ali z Jezusom?

 

 Ljudje se spreminjamo. Z nami se spreminja podoba Boga in Jezusa Kristusa. Boga, Jezusa iščemo na drugačen način. To je res. Potrebujemo več znamenj, nekaj posebnega. Morda znamenj, ki jih je Bog dajal, do danes nismo doumeli. Kristus vstopa v spremenjen čas.

 

 Je Kristus spremenil obličje na gori, da bi bolj doumeli spreminjanje človeštva?

 

 Bog Oče Jezusu spremeni obličje, da bi bolj doumeli, da je Božja ljubezen za vse čase največje veličastvo. Ta se razdaja in daje. Naj sledimo ljubezni, ki vedno zmaguje in prinaša srečo.

 

 Jezus se danes vedno znova prikazuje na različne načine. Njegovih znamenj je veliko. Vsakemu se približuje in mu ponuja obličje ljubezni. Če se njegovo obličje spremeni, se ne bojmo. Za nas ima novo sporočilo. Opozarja nas, da bolj gledamo in opazujemo življenje in Božje delovanje.

 

 Ne bojmo se spremenjenih časov. Ne ustrašimo se, kaj in kako bo. Se je Bog oddaljil? Ne, mi ne znamo dovolj hitro opazovati sprememb Božjega obličja in ne sledimo Božji ljubezni. Dogodek spremenjenja je izziv, da Bog vsakemu človeku in času ne neha dajati znamenj, po katerih je v ospredju Božja ljubezen.

 

  Upam, da tudi mi lahko, ne glede na to, v kakšnih časih smo, rečemo: »Dobro je, da smo tukaj, v toplini Božje ljubezni.«

 

  Spreminjanje je Božje dogajanje. Če je obličje Boga nam tuje, pomeni, da nam Bog sporoča nekaj posebnega.

 

  Benedikt Lavrih

trobentica800px

Piškotke uporabljamo za izboljšanje naše spletne strani. Z uporabo naše spletne strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information