Sv.Lenart.jpg

Misel

Življenje ti bo vedno prineslo težave. Tvoja pa je odločitev ali se boš zaradi njih jokal in obupal ali se potrudil in jih rešil.

Blagoslov obnovljene kapele v Šetarovi, 4. september

V nedeljo, 4. 9. 2021, popoldne je nadškof dr. Franc Kramberger blagoslovil obnovljeno kapelo v svojem rojstnem kraju Šetarovi v župniji sv. Lenart v Slovenskih goricah.

setarova3

Njihova domačija je nekaj hiš naprej od kapele, kamor so se Krambergerjevi preselili iz Lenarta. Domačini so kapelo obnovili v zahvalo ob obletnicah njihovega sokrajana nadškofa dr. Franca Krambergerja. Ob blagoslovitvi se je nadškof Franc spominjal svojega otroštva in kako so h kapeli hodili »na šmarničnega branja ali oktobra k rožnemu vencu ali na velikonočno soboto k blagoslovu velikonočnih jedil,« ter zaključil svoje razmišljanje: »V tej kapeli je tako rekoč zabeleženo in ovekovečeno vse življenje in vsa dogajanja naše vasi, naše Šetarove.«

 

Hvala domačinom za zbrana sredstva za obnovo ter nadškofu Francu, da je blagoslovil obnovitvena dela.

Foto: Janez Bračič

 

Več fotogtafij si lahko ogledate TUKAJ.

Piškotke uporabljamo za izboljšanje naše spletne strani. Z uporabo naše spletne strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information