Sv.Lenart.jpg

Misel

Bodi sam sprememba, ki si je želiš v svetu.

Mahatma Gandhi

Sklepi ŽPS ob postnem času v župniji

 

V torek, 16. 2. 2021, je na daljavo – preko spleta potekala seja župnijskega pastoralnega sveta. Nujnost seje, tudi če je bila na daljavo, je bila, da skupaj zastavimo ritem in delo župnije predvsem v letošnjem postnem času.

 

Dogovorili smo se sledeče:

 

1. Križev pot bomo v župniji molili ob petkih ob 1800 uri, kot uvod v sveto mašo in ob nedeljah 15 minut pred začetkom svete maše.

 

2. Ob nedeljah dodamo še eno sveto mašo ob 630 uri.

 

3. Glede Velikega tedna se bomo dogovarjali v tednu pred velikim tednom, ker takrat bo bolj jasno, kako praznovati letošnjo Veliko noč.

 

4. Verouk zaenkrat za vse skupine ostaja na daljavo. Glede otrok, ki bodo v tem letu pristopili k zakramentom – prvoobhajanci in birmanci, pa se bodo v marcu odločili, če bodo sledili dovoljenju iz Slovenske škofovskeKateheza otrok in mladine (verouk) se do nadaljnjega redno izvaja na daljavo, po odločitvi župnika pa se lahko izvaja tudi »v živo«, vendar ob smiselnem upoštevanju Odloka o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter univerzah in samostojnih visokošolskih zavodih (Uradni list RS, št. 20/21) ter smiselnem upoštevanju Priporočil Slovenske škofovske konference za izvajanje župnijske kateheze (verouka) v katehetskem letu 2020/21. To pomeni omejitev števila udeležencev na deset (10) veroučencev, tedensko testiranje katehetov in upoštevanje higienskih navodil oz. priporočil NIJZ.

 

5. Izda se zgibanka in razdeli med župljane ter povabi k zbiranju sredstev za obnovitvena in vzdrževalna dela.

   Zgibanko si lahko ogledate TUKAJ.

Piškotke uporabljamo za izboljšanje naše spletne strani. Z uporabo naše spletne strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information